Annonce
forside

Legoejer bliver atter hædret af kongehuset

Kjeld Kirk Kristiansen, nummer to fra højre, er blevet hædret med Kommandørkorset af Dannebrogordenen. Her er han fotograferet sammen med sin hustru og børnebørn i forbindelse med et arrangement i Legoland. Arkivfoto: Chresten Bergh

Kjeld Kirk Kristiansen er blevet hædret med Kommandørkorset af Dannebrogordenen

Billund: Legoejer Kjeld Kirk Kristiansen er netop blevet hædret af kongehuset med Kommandørkorset af Dannebrogordenen. Kjeld Kirk Kristiansen, der er bestyrelsesformand for Kirkbi A/S, er i forvejen kammerherre samt Ridder af Dannebrog.

Kjeld Kirk Kristiansen bor i Billund og er barnebarn af Legos grundlægger og søn af legoklodsens opfinder. Han var bare ti år, da hans far opfandt legoklodsen, og drengen, der senere skulle blive administrerende direktør og ejer af Lego, var ofte med, når virksomhedens udviklingsafdeling skulle finde på fremtidens produkter.

Selvom familien Kirk Kristiansen i dag er landets rigeste, og dens overhoved nu kan smykke sig med endnu et hæderstegn, er der intet fornemt over den 70-årige Kjeld Kirk Kristiansen. Han er beskedenheden selv, og man kan sagtens møde ham i den lokale brugs.

Kjeld Kirk Kristiansen er stærkt forbundet med Billund og slog på et offentligt møde for nogle år siden fast, at Lego ligger i Billund, og det bliver der ikke lavet om på.

Midt i hjembyen har han med Lego House, et bygningsværk og oplevelseshus, som er tegnet af den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels, sat sit markante aftryk på den lille by.

Annonce

Dannebrogordenen blev indstiftet af Christian 5. i 1671. Den tildeles danskere og udlændinge for fortjenstfuld civil eller militær embedsgerning, for særlig indsats inden for kunst, videnskab og erhvervsliv eller for virke for danske interesser.

Jørgen Mads Clausen, formand for Danfoss, modtog samme hæder i forbindelse med sin 70-års fødselsdag for nylig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce