Annonce
Billund

En hyldest til Legos 'Super Ole': Internationale teaterfolk og lokale børn er på scenen i teaterstykke om Billunds visionære erhvervsmand

Det flyvende teater kommer i foråret rundt på en række skoler i Billund Kommune. PR-foto
Skoler og institutioner får besøg af Det Flyvende Teater, som underviser i teater og holder workshops til projekt ”Super Ole” - om Legos grundlægger.

Billund Kommune:  Projekt "Super Ole", en hyldest til Legos grundlægger, Ole Kirk Christiansen, ruller nu ud på flere af kommunens skoler og institutioner. Her kommer unge til at arbejde tæt sammen med en række internationale, professionelle kunstnere i Det Flyvende Teater.

Billund Kommune og Det Flyvende Teater ønsker på den måde at brede kunst og kreativitet ud til børn og unge.

- Projektet giver de unge i Billund Kommune muligheden for at snuse til teaterlivet og arbejde tæt sammen med en række internationale, professionelle kunstnere. Det Flyvende Teater kan med sin ekspertise indenfor teater medvirke til at gøre børn og unge fortrolige med kunstneriske processer, herunder teateropsætninger, scenografi, dramaturgi med videre.

Annonce
Linda Sugataghy og Giuseppe Bonifati alias Det Flyvende Teater, kommer sammen med andre kunstnere rundt på skolerne i løbet af foråret. Arkivfoto: Jacob Schultz

- Kommunen har ikke en lang tradition for samarbejde med professionelle teatre, og derfor giver projektet kommunens børn og unge muligheden for at udfolde sig indenfor teatergenren, siger Rasmus Kaufmann, kultur- og fritidschef i Billund Kommune, i en pressemeddelelse.

Indånd teaterluft

Med projektet ønsker Det Flyvende Teater at invitere de yngre generationer ind i teaterets verden og gennem workshops og teaterundervisning med teaterpædagoger og kunstformidlere at arbejde med de unges forestilling om deres egen superhelt – hverdagshelt.  De skal være med til at omdanne hverdagens problemer og udfordringer til ekstraordinære begivenheder.

- De unge får mulighed for at deltage aktivt i øvelser, og under prøverne i maj-juni vil de være en slags instruktørassistenter, der giver input til kunstnernes arbejde. De vil ånde teaterluften, som lærlinge gør på værkstedet, og de vil blive i stand til at lære at bruge teaterværktøjerne og gribe ind i skabelsen af showet med deres ideer og kreative bidrag i dramaturgi, regi, musik skuespil og scenografi, lyder det i pressemeddelelsen fra  siger Giuseppe Bonifati, kunstnerisk leder af Det Flyvende Teater.

Annonce

Forestillinger til sommer

Alle de involverede klasser og unge grupper inviteres også til en afsluttende ”superheltemaraton” i juni i Billund by. Selve teaterforestillingen ”Super Ole” præsenteres også i juni i Billund og omegn. På scenen vil være en kendt (og stadig hemmelig) dansk skuespiller og en ung fra projektet.

De vil ånde teaterluften, som lærlinge gør på værkstedet.

Giuseppe Bonifati, Det Flyvende Teater

De er med

  • Projekt ”Super Ole” kommer i 2022 ud til Billund Kommunes Museer, Billund Kulturskole, Billund Bibliotekerne, Billund Ungdomsskole, Filskov Friskole, Vorbasse Skole, Lynghedeskolen afdeling Stenderup, Hejnsvig Skole SFO, Vestre Skole SFO, Sdr. Omme Skole SFO, Gaarden Billund og FDF Billund.
  • Det Flyvende Teater samarbejder desuden med Lalandia, Skulpturpark Billund, Fonden Drive, Culture Shift med flere.
  • Projekt "Super Ole" er støttet af Statens Kunstfond med 400.000 kroner.


Annonce
Billund For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Billund

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce