Annonce
Billund

Legoland efter ny rejseudmelding: Håber på ændring af seksdags-regel

Hos Legoland ser man frem til at få flere turister til parken. PR-foto
Legoland er glade for udsigten til flere turister efter den 27. juni, men mange af turisterne skal stadig overnatte i minimum seks dage, hvilket giver skår i glæden.
Annonce

Billund: Udenrigsministeriet har netop ændret sin rejsevejledning, så der fra den 27. juni kan rejses til og fra flere EU-lande samt Storbritannien.

Det glæder en af landets store turistmagneter, Legoland.

- Vi er altid positiv indstillet over for, at der bliver åbnet til flere lande, og vi kan se frem til flere turister i Danmark og i Legoland, siger pressechef i Legoland, Kasper Tangsig.

Der er dog et lille skår i glæden, for reglen om at turister, der kommer længere væk end Schlesvig-Holsten, Skåne, Halland eller Blekinge, skal overnatte i minimum seks dage er endnu ikke ændret.

- Vi er meget skuffede over, at man beholder seksdags-reglen, og vi havde håbet på, at man, når man nu laver en ekstra åbning, også ville se på denne regel i forhold til, om den kan fjernes for nogle af landene, så flere kan benytte sig af vores overnatningssteder i kortere tid end seks dage. Ikke bare her, men i hele Billund, der normalt har mange turister på kortere ophold, siger Kasper Tangsig

Annonce

Ikke åbnet for Sverige

Som det ser ud nu, vil Holland være et af de lande, det vil være muligt at rejse til og fra, hvilket er positivt for forlystelsesparken.

- Vi har normalt mange gæster fra Holland på Legoland Holiday Village, men det vil generelt være meget få gæster, der booker seks nætter eller mere på tværs af vores overnatningsenheder, siger pressechefen.

Det er særligt landene omkring Danmark, der er vigtige for Legoland. Som det ser ud nu, bliver der ikke åbnet for at rejse til og fra Sverige.

- Sverige er normalt et af de lande, vi har mange gæster fra i Legoland, så det er selvfølgelig noget, vi er ærgerlige over, men det skal også være forsvarligt at åbne.

Ifølge pressechefen udgør de udenlandske turister omkring halvdelen af gæsterne i parken i løbet af en hel sæson og en lidt større andel på overnatningsstederne.

- Og så er der de perioder, hvor der er ferie i andre lande, men hvor der ikke er ferie i Danmark. Der vil der generelt være flere udenlandske turister, end der er danske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce