Annonce
Billund

Legoland-nyhed 2020: Nu kan du se en film svævende

I 2020 kommer der hele 3 nye forlystelser i Legoland Billund. Foto: Martin Ravn
Lego Movie World bliver fra 2020 en del af Legoland. Her kommer tre nye forlystelser - og du kan se en film svævende.

Billund: Miniland, Piratland, Adventureland, Duploland. Der er mange "lande" i Legoland, og i 2020 kommer en ny til samlingen, når Lego Movie World bliver tilføjet.

Der er tale om et farverigt og underholdende område med de velkendte figurer fra de populære legofilm "Lego Movie" og "Lego Movie 2".

I Lego Movie World kommer der også hele tre nye forlystelser for både små og store gæster samt hele familien.

- Vi ser frem til et helt nyt land i et velkendt tema, hvor mange allerede har en relation til figurerne, sagde direktøren for Legoland Billund, Christian Woller.

I Legoland er de allerede godt i gang med at bygge det nye område, der skal stå klar, når parken åbner i foråret 2020. Med det nye område, der skal ligge bag "Adventureland", udvides parken med hele 5.000 kvadratmeter, og dermed når det samlede areal for parken op på omring de 150.000 kvadratmeter.

Annonce

Lego Movie World

Åbning: 2020

Areal: 5.000 m2

LEGO figurer: 40

Forlystelser: Flying Theater, aerobat forlystelse og droptårn, der bygger på Unikitty karakteren fra LEGO Filmen 2

Legeplads: Legepladsen bliver et 10 meter højt legetårn målrettet de 2-5 årige med to rutsjebaner og sjove legeaktiviteter

Fotomuligheder: Der er mange seje fotomuligheder – herunder Emmets dobbeltdækkersofa.

Tematisering: THE LEGO® MOVIE™ World bliver et gennemtematiseret område, hvor man træder helt ind i filmenes univers og kommer på besøg i de kendte områder fra filmene.

Investering: Største investering i LEGOLAND parken til dato.

Placering: Det nye område kommer til at ligge i området bag X-treme Racers indgang både fra Adventure Land og Polar Land.

Aktiviteter for hele familien

Hovedforlystelsen er en "flyvende biograf", hvor de, som prøver, svæver foran et stort filmlærred, mens de får en masse effekter at mærke. Forlystelsen er for hele familien, og er den første af sin art i Skandinavien.

For de mindre børn er der både en ny legeplads og en forlystelse kaldet "Unikittys drop tower", der er opkaldt efter en af de kendte personligheder fra universet. Her vil børnene kunne mærke karakterens humør, der både "går op og ned".

De større børn har også noget at glæde sig til. Flere små fly vil alle blive hejst op i 14 meters højde, og så kan man selv rotere med vingerne og dreje hele 360 grader rundt om sin egen akse.

Med alt det nye kan garvede legolandgæster måske frygte, at nogle af de gamle aktiviteter vil blive fjernet som følge af det nye byggeri, men ifølge Christian Woller er der ingen grund til bekymring.

- Der er intet af det gamle, der vil blive fjernet i forbindelse med det nye område.

Lego Movie World findes i dag også i Legoland Florida, dog i en anden udformning.

Annonce
Forsiden netop nu
Billund

BUSK-gudstjeneste i Grindsted Kirke

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce