Annonce
Billund

Legoland plejer at få turister fra 70 lande: Restriktioner rammer hårdt i Billund

Kravet om seks overnatninger for turister er en kæp i hjulet på turismen i Billund, der altid har været en kortferie-destination. Forlængede weekender har altid været populære både blandt nordmænd og tyskere. Arkivfoto
Nordmænd og tyskere er så småt begyndt at booke deres ferier i Billund, lyder det fra pressechef i Legoland. Koncernen er dog stærkt udfordret på kravet om, at turister skal have seks overnatninger.
Annonce

Billund: Efter en lang nedlukning rører det på sig i Legoland og på de tilhørende overnatningssteder. Det bekræfter pressechef Kasper Tangsig, der kan fortælle, at både tyskere og nordmænd over pinsen så småt er begyndt at booke sommerophold i Billund. Men sæsonen er langt fra i hus med sidste uges delvise genåbning af tre grænser - til Norge, Tyskland og Island.

- Vi er meget udfordrede på de restriktioner, der er lagt ned over genåbningen. Kravet om seks overnatninger i landet vil utvivlsomt få en negativ betydning for Billund-destinationen, siger Kasper Tangsig.

- Vi er en typisk kort-ferie-destination både i forhold til vores norske og nordtyske gæster, der kommer kørende herop, siger Kasper Tangsig, der - selvom nordmændene og tyskerne er en stor målgruppe for det jyske legeland - alligevel vil blive nødt til at afvise eller ombooke en stor del af dem.

Lige nu står forlystelsesparken og hotellerne nemlig i den situation, at mange gæster har booket en forlænget weekend, der ikke kan blive til noget, fordi man skal kunne dokumentere, at man opholder sig i landet i seks nætter for at kunne komme ind.

Åbning af Legoland

Legoland åbner mandag den 8. juni fra klokken 14 - i første omgang for sæsonpasgæster. Fra tirsdag er alle velkomne med en booking i forvejen. Legoland har valgt ikke at lave en event ud af åbningen netop for ikke at få folk til at stimle sammen i større forsamlinger. Derfor bliver det også sådan, at gæsterne løbende vil blive lukket ind, alt efter hvornår de ankommer, så de ikke samles på forpladsen foran Legoland.
Annonce

Normalt besøg fra 70 lande

Selvom det i mange år har været et mål for turistattraktionerne i Billund at få folk til at blive i længere tid i området, så er det ikke noget, man kan trække ned over hovedet på folk.

- Mange sætter en weekend af og kan måske ikke få fri til mere, siger Kasper Tangsig.

At der kun delvist er åbnet for tre grænser, er heller ikke gunstigt for Legoland:

- Vi plejer at have besøgende fra 70 lande, så det er klart, at vi kommer til at mangle en del, siger Kasper Tangsig, der håber, at flere danskere vil lægge vejen forbi. Men det vil ikke kunne opveje det tabte.

Hos Legoland håber man derfor, at restriktionerne over tid vil blive opblødt, og at kravet om seks overnatninger måske kan falde væk henover sommeren.

For Kasper Tangsig er det endnu svært at sige, hvilke konsekvenser coronakrisen vil få for Billund-virksomheden.

Til gengæld er Legolands sæson-pasgæster flittige til at booke sig ind i Legoland.

- Jeg tror, at familierne er klar til at komme i Legoland nu, og vi glæder os rigtig meget til, at de kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En bittersød genåbning for detailhandlen i Esbjerg: Kongensgade jubler mens storcentrene græder

Annonce