Annonce
Sport

Leicester fortsætter drømmesæson og sætter Arsenal af

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Med en 2-0-sejr manifesterede Leicester sig i Premier League-toppen og slog stort hul til Arsenal i top-4-ræs.

Tottenham og Manchester United roder aktuelt rundt i Premier Leagues nederste halvdel, men dette til trods tyder meget lidt på, at Arsenal skal slutte i top-4, der giver adgang til Champions League.

Derimod har Leicester ambitiøse planer om at slutte i dette fornemme selskab for første gang siden det sensationelle mesterskab i 2016.

Lørdag aften blev det understreget af Kasper Schmeichel og holdkammeraterne, der på hjemmebane vandt med 2-0 over Arsenal.

Med sejren drøner Leicester helt op på andenpladsen med 26 point for 12 kampe, inden Manchester City med 25 point søndag aften møder førerholdet fra Liverpool på udebane.

I kapløbet om top-4 var det altså en særligt vigtig kamp for Arsenal, men det endte i skuffelse, fortjent nederlag og en aktuel sjetteplads med 17 point.

Tydeligvis fyldt med selvtillid angreb Leicester lystigt fra begyndelsen, og flere farlige situationer opstod foran Arsenal-målet.

London-klubben arbejdede sig stille og roligt ind i opgøret, og det burde have givet en føring efter et kvarter.

Efter et nærgående Arsenal-angreb havnede bolden hos Alexandre Lacazette, der misbrugte den gigantiske chance ved at skyde bolden snert forbi stolpen.

Omkring den halve time var Jamie Vardy tæt på i den anden ende, men ved bageste stolpe røg det hårde, kompetente indlæg imellem angriberens ben.

I starten af anden halvleg kom Leicester endnu tættere på føring, da Wilfred Ndidi på en stor chance sendte bolden på overliggeren.

Midtvejs i anden halvleg kom forløsningen så. Efter et mønsterangreb havnede bolden hos Jamie Vardy, der sendte bolden ind yderligt i målet til 1-0.

Det var Vardys 11. ligamål i sæsonen, og dermed er han alene i spidsen på topscorerlisten.

Få minutter senere burde han have bragt sin total op på 12, da han blev spillet helt blank, men hans afslutning ramte keeper Bernd Leno.

Nu var der malet Leicester ud over det hele, og snart skulle det blive 2-0. James Maddison afsluttede klogt uden for feltet med et skud nede ved stolpen, som Bernd Leno blot kunne stå og kigge på med et kvarter tilbage.

Arsenal havde tidligere i halvlegen haft en god mulighed for at udligne, og holdet fik korrekt et mål underkendt for offside, men målet til 0-2 punkterede Arsenals tro på point, og Leicester kunne endda have gjort det til 3-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce