Annonce
Sport

Leicester fortsætter drømmesæson og sætter Arsenal af

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Med en 2-0-sejr manifesterede Leicester sig i Premier League-toppen og slog stort hul til Arsenal i top-4-ræs.

Tottenham og Manchester United roder aktuelt rundt i Premier Leagues nederste halvdel, men dette til trods tyder meget lidt på, at Arsenal skal slutte i top-4, der giver adgang til Champions League.

Derimod har Leicester ambitiøse planer om at slutte i dette fornemme selskab for første gang siden det sensationelle mesterskab i 2016.

Lørdag aften blev det understreget af Kasper Schmeichel og holdkammeraterne, der på hjemmebane vandt med 2-0 over Arsenal.

Med sejren drøner Leicester helt op på andenpladsen med 26 point for 12 kampe, inden Manchester City med 25 point søndag aften møder førerholdet fra Liverpool på udebane.

I kapløbet om top-4 var det altså en særligt vigtig kamp for Arsenal, men det endte i skuffelse, fortjent nederlag og en aktuel sjetteplads med 17 point.

Tydeligvis fyldt med selvtillid angreb Leicester lystigt fra begyndelsen, og flere farlige situationer opstod foran Arsenal-målet.

London-klubben arbejdede sig stille og roligt ind i opgøret, og det burde have givet en føring efter et kvarter.

Efter et nærgående Arsenal-angreb havnede bolden hos Alexandre Lacazette, der misbrugte den gigantiske chance ved at skyde bolden snert forbi stolpen.

Omkring den halve time var Jamie Vardy tæt på i den anden ende, men ved bageste stolpe røg det hårde, kompetente indlæg imellem angriberens ben.

I starten af anden halvleg kom Leicester endnu tættere på føring, da Wilfred Ndidi på en stor chance sendte bolden på overliggeren.

Midtvejs i anden halvleg kom forløsningen så. Efter et mønsterangreb havnede bolden hos Jamie Vardy, der sendte bolden ind yderligt i målet til 1-0.

Det var Vardys 11. ligamål i sæsonen, og dermed er han alene i spidsen på topscorerlisten.

Få minutter senere burde han have bragt sin total op på 12, da han blev spillet helt blank, men hans afslutning ramte keeper Bernd Leno.

Nu var der malet Leicester ud over det hele, og snart skulle det blive 2-0. James Maddison afsluttede klogt uden for feltet med et skud nede ved stolpen, som Bernd Leno blot kunne stå og kigge på med et kvarter tilbage.

Arsenal havde tidligere i halvlegen haft en god mulighed for at udligne, og holdet fik korrekt et mål underkendt for offside, men målet til 0-2 punkterede Arsenals tro på point, og Leicester kunne endda have gjort det til 3-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce