Annonce
Sport

Leicester og Schmeichel driller Lampards Chelsea

Eddie Keogh/Reuters
Chelsea viste forrygende fodboldspil, men gik igen ned og måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Leicester.

Trods flere halvlege med forrygende fodboldspil må Chelsea-træner Frank Lampard erkende, at to kampe er blevet til et enkelt point.

Søndag lagde Chelsea flyvende fra land hjemme mod Leicester, men måtte nøjes med 1-1 i et opgør, hvor gæsterne pressede gevaldigt på i slutfasen.

Chelsea fik en drømmestart og kom foran efter syv minutter.

Leicesters Wilfred Ndidi var uopmærksom, og så kom unge Mason Mount stormende og erobrede bolden og udplacerede Leicester-målmand Kasper Schmeichel.

1-0 til Chelsea var retvisende, da hjemmeholdet kom ud med fyr og flamme for at revanchere 0-4-nederlaget i første runde ude mod Manchester United.

I ugens løb tabte Chelsea i Super Cuppen mod Liverpool efter straffesparkskonkurrence, da Tammy Abraham misbrugte sit spark til sidst.

Den unge angriber var på bænken mod Leicester, mens nytilkomne Christian Pulisic startede inde. Det samme gjorde Andreas Christensen i det centrale forsvar, som igen oplevede en kamp, hvor modstandernes kontraangreb skabte panik.

Mason Mount var dog tæt på at øge til 2-0 efter 22 minutter, men i den modsatte ende var Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga ved at koste efter en halv time, da han skulle sætte spillet i gang efter en tilbagelægning.

Målmandens førsteberøring blev uheldig, og det var lige ved at gå galt efter et pres fra Leicesters James Vardy.

Gæsterne sled sig generelt bedre ind i opgøret i de sidste 20 minutter inden pausen, og Chelsea kunne naturligt ikke holde det høje pres og tempo.

Med en halv time igen var Chelsea fortsat foran med et enkelt mål, og så blev Tammy Abraham sendt på banen i stedet for Olivier Giroud til et brøl fra tribunerne.

Leicester øgede dog presset, og Chelseas fans blev stille, da Ndidi revancherede sin store brøler fra første halvleg.

Efter et hjørnespark var Ndidi umarkeret, og han steg til vejrs og pandede bolden i mål til 1-1, mens César Azpilicueta var uopmærksom.

Kort efter var James Maddison helt fri, men hamrede bolden over målet, og Vardy bragede kort efter bolden lige forbi den ene stolpe.

Gæsterne truede på kontraløb hele tiden, og to minutter før tid var det så Youri Tielemans, der forsøgte at sikre tre point med et hårdt spark, som Kepa Arrizabalaga dog afværgede.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce