Annonce
Sport

Leicester smider føring og taber til kriseramte Burnley

Andrew Yates/Reuters
Leicester tabte for fjerde gang i seks ligakampe, da det søndag blev til et nederlag til Burnley på 1-2.

Burnley stoppede en stime på fire nederlag i træk, da Kasper Schmeichel og Leicester søndag var på besøg på Turf Moor.

Her blev det til en overraskende sejr til hjemmeholdet, der slog gæsterne 2-1 efter at være gået til pause bagud 0-1.

Dermed vandt Burnley for første gang i næsten en måned, mens Leicester nu har tabt fire af de seneste seks ligakampe og er kommet ned på jorden igen efter en imponerende efterårssæson.

Brendan Rodgers' mandskab har 45 point på Premier Leagues tredjeplads. Burnley hopper med sejren op på 14.-pladsen med 27 point.

Efter en knap så underholdende start på kampen skulle der gå lidt over en halv time, før Leicester fandt vej til netmaskerne bag Burnley-målmand Nick Pope.

Leicesters Dennis Praet nedlagde hjemmeholdets Jack Cork midt på banen, hvilket sendte bolden i fødderne på Harvey Barnes.

Englænderen tordnede mod Burnley-målet, trak forbi forsvarsspiller Ben Mee og hamrede bolden i kassen. Situationen udløste protester fra Burnley-lejren, der mente, at Praets tackling på Cork burde have udløst et frispark, men målet fik lov til at stå.

Leicester åbnede anden halvleg med en stor chance, hvor Nick Pope måtte hive en stor redning frem for at afværge. Men det var Burnley, der scorede kampens næste mål, da Chris Wood efter ti minutter gjorde det til 1-1 efter et hjørnespark.

Kasper Schmeichel fik pareret et hovedstød, men bolden røg over til Wood, der tæt på målstregen let kunne sparke den ind.

Leicester havde lidt efter en gylden mulighed for at komme foran igen. Her havde Ben Mee igen problemer med Harvey Barnes. Denne gang nedlagde førstnævnte Barnes i feltet, hvilket udløste et straffespark.

Men Nick Pope blev igen redningsmanden for hjemmeholdet, da han reddede Jamie Vardys forsøg.

Det gav Burnley håb, og Ashley Westwood sørgede for vild jubel på tribunerne, da han i 79. minut bankede føringsmålet ind.

Leicester sendte efterfølgende alt frem og pressede på i jagten på en udligning, men den kom altså aldrig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Landejendom er i brand ved Næsbjerg

Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

112 For abonnenter

32-årig tiltalt for omfattende bedrageri: - Jeg var agent for politiet og troede, de ville hjælpe

Annonce