Annonce
Sport

Leicesters og Vardys stimer slutter mod Norwich

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Efter otte sejre i træk fik Leicester uafgjort, og Jamie Vardy scorede ikke. Chelsea tabte mod Bournemouth.

Stimen af sejre i træk sluttede lørdag for Leicester for denne gang i Premier League.

Her tog Kasper Schmeichel og co. hjemme imod Norwich, og opgøret endte 1-1 efter otte sejre i træk forinden til Leicester.

Samtidig fik Jamie Vardy ikke bolden i mål i jagten på sin niende ligakamp i træk som målscorer. Vardy var dog tæt på, men Leicesters udligning til 1-1 blev i stedet krediteret som et selvmål af Norwich-keeper Tim Krul i første halveg.

Forinden havde Teemu Pukki bragt Norwich foran, og dermed kan man måske sige, at finnen har en lille, mental overhånd mod Schmeichel frem mod Danmarks møde med Finland ved EM næste sommer.

Resultatet betyder, at Leicester har 39 point på andenpladsen og ti point op til Liverpool, som suverænt topper.

Chelsea blev på 29 point på fjerdepladsen, da Frank Lampards tropper hjemme tabte 0-1 mod Bournemouth med Philip Billing med i hele opgøret.

Efter et kvarter var Pukki tæt på at overliste Kasper Schmeichel, men Pukki kunne akkurat ikke få dirigeret bolden forbi Leicesters danske målmand.

Det kunne Pukki dog i det 26. minut.

Den finske angriber blev sendt afsted med en dyb stikning og stormede ned mod Schmeichel.

Leicesters Caglar Soyuncu halsede uden held efter Pukki, men kunne ikke stille noget op, Pukki lagde bolden forbi Schmeichel og bragte gæsterne foran 1-0 med sin niende scoring i sæsonen.

Kampen eksploderede ti minutter før pausen, da gæsterne rasede over, at Leicesters Kelechi Iheanacho ikke gav bolden til modstanderen i en situation, hvor alle forventede det efter et spilstop.

Det endte med et frispark mod Iheanacho og en advarsel til gæsternes Todd Cantwell efter ballade og klammeri.

Kort efter troede alle så, at Jamie Vardy havde scoret for niende ligakamp i træk, men sådan gik det altså ikke.

James Maddison tog et hjørnespark, og Vardy smaskede til den med hovedet, men scoringen var et selvmål af Tim Krul, da bolden ville været gået forbi målet, hvis ikke Norwich-keeperen havde rettet den af.

Leicester pressede på i anden halvleg, og Vardy kom til sine muligheder, men et kvarter før tid holdt Norwich stadig stand.

Pukki var ved at komme igennem efter en lang aflevering i det 78. minut, og i slutfasen måtte Leicester slide for det ene point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];