Annonce
Sønderborg

Leif Maibom: - Benny Engelbrecht er blevet transportminister - bare han ikke går

Sønderborg revyens Breaking News bliver lavet om i takt med den politiske udvikling, så der er nok at se til.Foto: Timo Battefeld

SØNDERBORG: - Hvad siger du, er dannet ny regering? Så må jeg skynde mig hjem og skrive en ny tekst til Breaking News på Sønderborg revyen i aften.

Revykongen af Sønderborg Leif Maibom opholder sig på Brundtland Golfcenter, hvor han spøger med, om hende Mette Frederiksen har dannet regering.

- Benny Engelbrecht er blevet transportminister - bare han ikke går!

- Vi lavede allerede i aftes et indslag om, Benny og de andre sad og ventede ved telefonen, da vi hørte, Mette Frederiksen var på vej med en ny regering, lyder det fra den slagsfærdige, golfspillende tekstforfatter.

Netop på grund af den højspændte politiske situation er der lavet seks indslag med Breaking News i Sønderborg Sommer Revy. Teksterne skifter hver aften med blandt andet kunstnerisk leder Jeanne Boel som oplæser. Nu kommer der nye indslag med inspiration i den aktuelle ministerliste.

- Vi laver løbende om på enkelte indslag i revyen. Den kan også komme til at handle om ringridning, når de store fester i Sønderborg og Aabenraa går i gang. Vi er meget fleksible. Der er et flow som i det daglige nyhedsflow, siger Leif Maibom, der er ganske rolig, for han skal nok nå at få passet teksterne til den pulserende politiske situation.

Annonce
Leif Maibom har før vist snarrådig i at spidde den politiske situation i Sønderborg revyen - og han vil gøre det igen! Arkivfoto

Hvad med Mogens

- Jeg er overrasket over, Mogens Jensen ikke blev kulturminister, siger Leif Maibom, der gerne havde set den morsomme morsingbo på posten.

- Vi afventer teksterne til Breaking News. Vi sætter vores lid til Leif Maibom og er klar til at lave revynumrene om, når han kommer med teksterne, siger Jeanne Boel, der er lige så koldsindig som sin tekstforfatter.

- Det er en politisk svær situation at lave revynumre med et regeringskifte midt i det hele, siger hun.

- Der er mange nye unge ministre, som vi ikke ved så meget om. Det skal blive sjovt at følge dem og lave revynumre om dem. Ellers har vi jo oppositionen. Valgkampen har også givet meget godt stof til revy, lyder det fra Leif Maibom på golfbanen.

- Jeg fik en fjerdeplads. Mit handicap er alt for højt - jeg er for lille, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce