Annonce
Sydjylland

Leif Maibom får kulturpris

Leif Maibom blev vinder af Kulturprisen 2018. Foto: Ludvig Dittmann

”Når enden er go’” var titlen på Leif Maiboms afskedssalut i sommer. Og enden blev så god, at skaberen af Sønderborg Sommer Revy siden har høstet megen hæder.

Nu går også JydskeVestkystens kulturpris 2018 til den 66-årige tekstforfatter og entertainer. Ikke kun for 2017-revyen, der satte rekord med over 25.000 tilskuere og blev kåret som Årets revy, men for en lang og engageret indsats i en landsdel og en genre, der kræver ildsjæle.

Prisen på 50.000 kr. blev overrakt mandag aften i Musikhuset Esbjerg ved det udsolgte Kulturshow 2018, og vinderen blev valgt af en dommerkomité på baggrund af forslag fra læserne.

Tidligere har bl.a. digteren Jens Rosendal, Jels Vikingespil, sangeren Helge Engelbrecht og egnsspillet Højt til Himlen modtaget prisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce