Annonce
Sport

Leipzig uden Poulsen tager førsteplads med sejr

Rafael Marchante/Reuters
Yussuf Poulsen fik en søn, og derfor var landsholdsspilleren ikke med, da RB Leipzig slog Werder Bremen.

Danske Yussuf Poulsen blev far og var derfor fraværende med en god undskyldning, da RB Leipzig lørdag spillede sig på førstepladsen i Bundesligaen.

Det skete med en 3-0-sejr på udebane mod Werder Bremen.

Leipzig topper med 13 point for fem kampe foran Bayern München, der med to uafgjorte kampe i sæsonen er to point efter på andenpladsen.

Borussia Dortmund kan dog overhale Bayern søndag, hvis Dortmund besejrer Eintracht Frankfurt.

Willi Orban indledte scoringen med et flot hovedstødsmål efter 13 minutter, da gæsterne fik et hjørnespark.

Den næste scoring var ikke mindre flot, da Marcel Sabitzer kanonerede bolden i mål til 2-0 på et direkte frispark efter 35 minutter.

To minutter før pausen fik Leipzigs Konrad Laimer en advarsel, der skulle vise sig dyr, da han fik endnu en efter lidt over en time, da Leipzig blev reduceret til ti mand.

Trods undertallet lykkedes det gæsterne at score endnu en gang, da Marcelo Saracchi øgede til slutresultatet 3-0 i det 83. minut.

Det var sæsonens fjerde ligasejr for Leipzig, som kun har mistet point i en 1-1-kamp mod Bayern i den seneste runde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce