Annonce
Billund

Lejeboliger i Sdr. Omme skal renoveres for fem millioner

Boliger i Rahbæksparken og Lyngvang i Sdr. Omme kan nu blive renoveret. Arkivfoto
Billund Kommune har accepteret at garantere for et lån, så Grindsted Boligforening kan renovere boliger i Sdr. Omme for flere millioner.

Sdr. Omme: Beboerne i Grindsted Boligforenings ejendomme i Rahbæksparken og Lyngvang i Sdr. Omme kan se frem til, at deres boliger kommer til at gennemgå en omfattende renovering.

Billund Kommune har accepteret at garantere for, at Grindsted Boligforening kan optage et realkreditlån på 5,1 millioner kroner, så afdelingen i Sdr. Omme kan blive forskønnet.

Samtlige vinduer, døre og terrassepartier på Lyngvang er blevet nedslidte og trænger efterhånden godt og grundigt til at blive skiftet. Desuden er vægbeklædningen på skurene og de hegn, der adskiller boligerne, efterhånden i en sådan forfatning, at de trænger til at blive renoveret.

Beboerne på Lyngvang har i den anledning besluttet, at der skal lægges nye fliser i områderne foran skurene.

Annonce

Stigning i husleje

I Rahbæksparken er der ligeledes behov for, at alle vinduer og døre bliver udskiftet, ligesom der her skal etableres emhætter. Det er et arbejde, som beboerne i afdelingen allerede har godkendt på et afdelingsmøde, og som de lokale politikere nu har accepteret at stå bag.

Udskiftningen af døre og vinduer betyder, at alle beboere kan se frem til en huslejestigning på 12,4 procent for dette arbejde. Til gengæld vil de kunne glæde sig over, at de nye døre og vinduer betyder, at de vil kunne spare på varmeregningen.

Også de øvrige ting, der skal renoveres i afdelingen, kommer til at medføre en mindre huslejestigning for beboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce