Annonce
Billund

Lejemålet er endnu ikke opsagt: Men mange har allerede spurgt til Billund Erhvervsfremmes lokaler i Billund Centret

Lokaler i Billund Centret er eftertragtede. Selvom Billund ErhvervsFremme endnu ikke har forladt sit lejemål på grund af endelige formaliteter, så spørger mange til deres lokaler. Arkivfoto
Når Billund Erhvervsfremme flytter ind sammen med Børnenes Hovedstad på Kløvermarken, kommer der ledige lokalder i Billund Centret - og de er allerede efterspurgt.

Billund: Ledige lokaler i Billund, som man kan låne eller leje i en periode, er en eftertragtet vare i Billund.

Ti henvendelser har centerleder Hardy Sørensen fået i den seneste tid, og henvendelserne går på de ledige lokaler, der snart kommer i Billund Centret.

Billund ErhvervsFremme rykker nemlig ud af sine lokaler i midten af centret og ind på Kløvermarken sammen med Børnenes Hovedstad, men Hardy Sørensen er ikke bekymret for tomme lokaler i centret.

- Rigtig mange foreninger, store som små, vil gerne have et rum enten til at bruge en enkelt eller et par gange eller over længere tid, og det er jo det, der er meningen med centret, siger Hardy Sørensen.

Han kan dog ikke love nogen noget, før Billund ErhvervsFremme har opsagt sit lejemål, hvilket kan ske tidligst den 1. februar. Herefter skal der så være møde med forvaltningen.

Annonce
Jeg kunne sagtens bruge 3-4 lokaler mere, og så må de gerne være fleksible og kunne gøres større og mindre. Teatersalen giver ikke rigtig mening i forhold til møder - den er for stor.

Hardy Sørensen, centerleder, Billund Centret

Fleksible lokaler

Hardy Sørensen kunne sagtens bruge tre-fire lokaler, der kan huse både 20, 40 og 100 mennesker.

- Vi siger nej til rigtig mange, der spørger, om de kan låne eller leje et lokale. Her foregår en del - der er for eksempel både sprogundervisning, aftenskole, yoga, bridge og afholdelse af kurser, siger Hardy Sørensen, der også oplever, at større virksomheder booker møder i centret.

Han mener, at der er mangel på lokaler i Billund, og han efterspørger selv flere lokaler, som er fleksible i deres opbygning.

Udskudt planer

Der er planer om, at Billund Centret skal bygges om - eventuelt som et børnekulturelt ressourcecenter - men planerne er blevet udskudt et par gange - senest til 2023.

- Men der er da blevet lavet nogle forundersøgelser, i forhold til hvad bygningen kan holde til og i forhold til det tekniske, om der kan bygges ovenpå, siger Hardy Sørensen.

Oprindeligt er huset en gave givet til byens borgere af familien Kirk Kristiansen og Ole Kirks Fond. Det blev bygget i 1973 som et samlingssted for børn og voksne, unge og gamle, og i årenes løb er det blevet flittigt brugt af mange foreninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];