Annonce
Sønderborg

Lejere af p-pladser skal have dokumentation i forruden

Gode råd kan være dyre, når man skal finde en parkeringsplads i Sønderborg kommune - billedet er fra indvielsen af havnens parkeringshus, der nu er solgt. Arkivfoto: Timo Battefeld
I fremtiden skal bilister, der har lejet en parkeringsplads i Løngang have dokumentation i forruden på, de holder der lovligt, for mange tager chancen og holder på de pladser, andre betaler for.

SØNDERBORG: Erhvervsmand Leif Hansen, Sønderborg, er træt af, mange bilister tager chancen og stiller deres bil på parkeringspladser, andre betaler for. Han vil i fremtiden give sine p-plads lejere dokumentation, som de skal lægge i forruden for at vise, parkeringsbåsen er deres. I modsat fald vanker der en bøde. Leif Hansen ejer en snes p-pladser ved Løngang i midtbyen. Det går ud over udlejningen, hvis lejerne ikke kan regne med at finde en tom parkeringsbås til bilen, når de kommer hjem fra arbejde og indkøb.

- Der er nogle, der nasser sig til parkering alle steder. Derfor indfører jeg dokumentation for parkering fra 1. december for at hjælpe lejerne. Mange vil holde så tæt på indkøbsstedet og byen som overhovedet muligt, siger Leif Hansen.

Han er overbevist om, at skal handlen overleve i midtbyen, er det bydende nødvendigt med p-pladser, der er lette at komme til og fra. Mange ansatte på de centrale arbejdspladser stiller p-skiven hver anden time, så der er reelt ikke tale om korttids- men langtidsparkering.

Annonce

Parkeringfond

Sønderborg kommune har for år tilbage haft en parkeringsfond, som virksomheder, erhvervsdrivende og arbejdsgivere betalte ind til for at deres ansatte kunne parkere centralt. Parkeringsfonden er afgået ved en stille død, og ansatte og beboere i midtbyen parkerer, hvor de kan komme til det, for langt fra alle har en arbejdsgiverbetalt p-plads, og heller ikke alle beboere har parkering i tilknytning til deres bopæl. Man siger, hver anden borger har en bil - det svarer til 35.000 indregistrerede biler i Sønderborg kommune. Tallet er stigende.

Betalte for p-pladser, han aldrig fik

- Jeg har for år tilbage betalt ind til den parkeringsfond, som kommunen havde. Jeg betalte 100.000 kroner for tre parkeringspladser, men de blev aldrig lavet. Da jeg bad kommunen om at tilbagebetale pengene, fik jeg at vide, de var gået til at etablere parkeringspladser i Nordborg. Kommunen sikrede sig på samme tidspunkt selv 17 parkeringspladser ved at betale ind til parkeringsfonden, siger Leif Hansen, der ikke er næsegrus af beundring over kommunens måde at tackle parkeringsproblemerne på gennem årene.

Han er heller ikke overbevist om, en kommunal analyse, der viser, behovet for p-pladser i centrum er begrænset, taler sandt.

- Der skal være parkeringspladser tæt på midtbyen. Så mange parkerer heller ikke på havnen. Butikslivet dør, hvis der er mangel på p-pladser, siger Leif Hansen, der ejer butikker og bygninger i Perlegade.

- Hvis man betaler for en parkeringsplads, vil man også kunne parkere på den, siger viceborgmester Stefan Lydal, Dansk Folkeparti.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce