Annonce
Kolding

Lejere der rammes økonomisk af corona-krisen skal først bede om hjælp i banken

Per Nielsen, der er direktør i den almene boligadministration Bovia, kan ikke over en kam love at give henstand til alle lejere, der mister deres job på grund af corona-krisen. - Vi har endnu ikke drøftet situationen, men min holdning er, at vi i samarbejde med pengeinstitutter og kommunen skal prøve at finde løsninger, siger Per Nielsen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Hos Alfabo og Bovia har man endnu ikke fået henvendelser fra familier, der beder om henstand med betaling af husleje på grund af corona-krisen. Alfabo har sagt nej til en enkelt lejer af et erhvervslejemål.
Annonce

Kolding: Pierre Legarth, der står bag Pierre Ejendomme, har besluttet, at en række lejere i hans erhvervslejemål i midtbyen, der er hårdest ramt af corona-krisen, ikke skal betale husleje i april. Banker tilbyder ramte husejere afdragsfrihed på boliglån, men hvor står lejere, der har mistet deres job?

- Hos os er svaret som udgangpunkt nej, hvis lejere spørger om henstand hos os, for det er jo de andre lejeres penge, vi administrerer. Vi har fået en enkelt henvendelse fra én, der lejer et erhvervslejemål hos os, og her måtte vi sige nej. Vi har ikke fået henvendelser fra folk, der lejer en bolig. Sker det, vil vi sige, at de først skal gå til deres bank eller til kommunen for at se, om de kan få hjælp der, fortæller Bent Jacobsen, der er bestyrelsesformand i boligorganisationen Alfabo.

Boligorganisationen Alfabo har cirka 3500 lejemål i Kolding Kommune.

- Det kan næsten ikke undgås, at nogle af vores lejere rammes, men vi har ikke taget stilling til, hvad der skal ske, hvis de henvender sig på grund af coronakrisen, siger han.

Det er meget sjældent, at Alfabo sætter lejere ud.

- Som jeg husker det, så skete det ikke en eneste gang i 2019, siger Bent Jacobsen.

På årsplan har vi vel mellem 10 og 20 udsættelser, så det er et begrænset antal. Vi plejer at finde en løsning.

Per Nielsen, Bovia

Annonce

Hverken nej eller ja

Hos Bovia, der er en almen boligadministration, kan direktør Per Nielsen hverken afvise eller love at hjælpe ramte lejere.

- Vi har ikke fået henvendelser fra lejere, der er økonomisk presset på grund af corona-krisen, så vi har ikke drøftet spørgsmålet endnu. Men det kan hurtigt komme. Min holdning er, at i den her situation må vi tage sagerne op individuelt og vurdere, hvad der kan gøres. Jeg vil anbefale ramte lejere, at de først går til deres bank. Jeg hører også det officielle Danmark sige, at pengeinstitutterne skal medvirke til at tage ansvar i den her situation. Det er også min fornemmele, at de gør det, siger Per Nielsen.

I Kolding Kommune administrerer Bovia omkring 4500 lejemål for den almene boligforening AAB.

- På årsplan har vi vel mellem 10 og 20 udsættelser, så det er et begrænset antal. Vi plejer at finde en løsning. Kommunen er behjælpelig i mange situationer, hvor den så låner de ramte lejere pengene til huslejen. Som udgangpunkt er vi alle interesseret i, at folk har et sted at bo.

Hos Kolding Udlejerforening fortæller formand Charlotte Szocska, at man ikke har diskuteret, hvad man vil gøre i forhold til lejere, der presses økonomisk på grund af corona-situationen.

- Vi har 250 medlemmer med 250 forskellige økonomier, og med medlemmer fra den lille udlejer, hvor ejendommen er en pensionsopsparing, og til de store udlejere, der lever af udlejning, så er det svært at sige noget generelt, forklarer hun.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

De gule veste på Debelvej

Annonce