Annonce
Vejen

Lejlighedsprojekt i midtbyen tager form

I øjeblikket er VVS'ere fra Skov Jørgensen i Esbjerg ved blandt andet at lægge varmerør i gulvene. De er begyndt på anden sal, som dermed er lidt foran etagen nedenunder. Foto: Anders Davidsen
Vejens midtby vil formentlig få en del flere ældre beboere, når 28 lejlighederne er klar til indflytning i det nye år. Byggeriet går efter planen.
Annonce

Vejen: Det er endnu ikke til at se på facaden, da den del bliver sidste etape, men indvendigt er det gamle bibliotek efterhånden ved at ligne 28 lejligheder.

Siden slutningen af 2019 har entreprenørvirksomheden Schantz A/S været i gang med omdannelsen af arealerne på Nørregade 11 bestående af primært det gamle bibliotek, og det går planmæssigt, lyder det fra direktør Flemming Schantz.

- Vi er omkring halvvejs med at renovere og bygge dernede og forventer, at de bliver klar til indflytning i løbet af april næste år. Facaderenoveringen starter i oktober, og det hele bliver rigtig godt og meget ældrevenligt, siger han.


Vi er omkring halvvejs med at renovere og bygge dernede og forventer, at de bliver klar til indflytning i løbet af april næste år. Facaderenoveringen starter i oktober, og det hele bliver rigtig godt og meget ældrevenligt.

Flemming Schantz, direktør i Schantz A/S


Det ældrevenlige består blandt andet i store elevatorer og god plads til kørestole inde i lejlighederne, og helt forventeligt er det da også ældre mennesker, som der er flest af på ventelisten med aktuelt 35 interesserede.

Annonce

Pæn interesse

Det er ifølge Flemming Schantz gratis og uforpligtende at stå på ventelisten, og der er helt med vilje ikke blevet indgået lejekontrakter endnu.

- Vi ønsker først at være helt sikre på indflytningsdatoen og så langt, at folk kan se helt præcist, hvad de skriver under på, siger direktøren, som ikke tror, de bliver svære at leje ud.

- De ligger godt og bliver så lækre, at jeg slet ikke er nervøs for det.

Udsigten er ved mange vinduer i det nye lejlighedskompleks svær at klage over. Her er det lige ud til rådhuspladsen. Trods perioder med støv og støj har Flemming Schantz kun fået ganske få klager, og han oplever generelt en høj grad af tolerance fra folk i bymidten. Foto: Anders Davidsen

Ifølge ham kommer huslejen i øvrigt til at være på niveau med de fleste boligforeningers nye lejligheders kvadratmeterpriser. I Vejen bliver lejlighederne mellem 90 og 100 kvadratmeter, og de får alle egen altan og eget kælderrum med indgang via elevator.

Formelt set hører byggeriet ind under selskabet Nørregade 11 A/S, som Flemming Schantz stiftede sammen med sin makker, Vejenborgeren Joachim Hovgaard, da de af flere omgange købte hele blokken i midtbyen, hvor adressen Nørregade 11 hører med.

Ruminddelingerne mangler stadig de fleste steder, men det er tydeligt, at lejlighederne bliver af en pæn størrelse. Foto: Anders Davidsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce