Annonce
Esbjerg

Der skal spares i Esbjerg Kommune - men lejrskoler og feriekolonier bliver fredet

På Bohrskolen har de valgt at have to mindre lejrskoler ud over den obligatoriske længere lejrskole i 6. klasse. Beslutningen om de ekstra lejrskoler tages af skolebestyrelsen, som også i stedet kan vælge at investere i en ny legeplads eller nye bøger. Den selvbestemmelse finder Mark West fra Bohrskolen meget vigtig, for så har skolebestyrelserne stadig indflydelse på nogle ting. Arkivfoto
Et af kommunens spareforslag var at stoppe helt med lejrskoler i folkeskolen og sælge kommunens feriekolonier i Rendbjerg og Sønderho. Men både lejrskolerne og kolonierne overlever. Beslutningen bliver mødt med glæde.

ESBJERG: Det vil fortsat være en del af skolegangen på Esbjerg Kommunes folkeskoler, at 6. klasse byder på en obligatorisk lejrskole, og på nogle skoler er det endda prioriteret at komme afsted på andre årgange også.

Budgetforslaget om at spare elevernes lejrskoler væk blev skrottet under budgetforhandlingerne, ligesom man valgte at bevare Rendbjerg Feriekoloni i Sønderjylland og driften af Sønderho Feriekoloni på Fanø.

Det glæder Mark West, som er skolebestyrelsesformand for Bohrskolen, og som tidligere på ugen var afsender af et brev fra samtlige kommunens skolebestyrelser, der blandet andet kritiserede netop planerne om at droppe lejrskolerne.

I brevet stod der blandt andet: "Der sker masser af trivselsarbejde, når man mødes i andre former end den traditionelle. Derfor forekommer det besynderligt at fjerne den eneste faste lejrskole, vi har. Endnu værre er det at fjerne bestyrelsernes egne muligheder for at prioritere lejrskole - det er et angreb på vores frihed til at drive den skole, vi finder bedst."

Men nu kan Mark West og kommunens øvrige skolebestyrelsesmedlemmer ånde lettet op:

- Jeg er helt utrolig glad for, at man har bevaret lejrskolerne. Det sociale er simpelthen så vigtigt ved at gå i skole og er langt hen ad vejen en forudsætning for det faglige, siger han.

Annonce
Når kommunen nu har så meget fokus på inklusion for børnene, ville det da være direkte dumt at fjerne noget så fundamentalt som lejrskoler og feriekolonier, hvor børn for alvor udvikler sociale komptencer og knytter venskaber. Jeg er glad for, at de holder nallerne fra det.

Heidi Bonde Andersen

Et højdepunkt i barndommen

Glad og lettet er også Heidi Bonde Andersen, som er 34 år, bosat i Esbjerg og mor til en femårig søn. Hun har selv haft meget glæde af både lejrskolerne med klassen og de årlige sommerferier på Rendbjerg Feriekoloni, hvor hun var afsted 12 dage ad gangen.

- Da jeg hørte, at der var forslag fremme om at nedlægge lejrskolerne og sælge Rendbjerg Feriekoloni, blev jeg meget, meget sur. Hjemme hos os kunne mine forældre ikke give os en decideret sommerferie, så det at komme til Rendbjerg var højdepunktet, og jeg har stadig kontakt med venner fra de ture. Og så stod man ikke efter sommerferien som den eneste i klassen, der ikke havde været på ferie. Jeg har været så bange for, at min søn ikke skulle få samme mulighed, så jeg er meget lettet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce