Annonce
Vejen

Lektor om syrer-sagen: Blottet for medmenneskelighed

- Man berøver et ungt menneske en fremtid, og det synes jeg er enormt trist, siger Iben Lehmann Rasmussen, der er lektor på Hanseberg Tekniske Gymnasium, hvor Hussam Al-Kholi går. Privatfoto

Vejen/Kolding: Iben Lehmann Rasmussen er lektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium, hvor den hjemsendelse-truede syrer Hussam Al-Kholi fra Andst-familien går. Og Iben Lehmann Rasmussen er frustreret over syrer-sagen, som hun nu får folketingsmedlem Karina Lorentzen (SF) til at rejse i Folketinget.

- Man berøver et ungt menneske en fremtid, og det synes jeg er enormt trist. Jeg er glad for, at SF rejser sagen, og jeg håber, vi lykkes. Jeg kender Hussam som et pligtopfyldende og arbejdsomt ungt menneske, og jeg har svært ved at forstå, at man vil sende ham til et område, hvor vi ikke engang har en ambassade åben. Det er umenneskeligt og blottet for medmenneskelighed, og jeg troede, Danmark var bygget på stærkere værdier end dette, forklarer Iben Lehmann Rasmussen, der også er byrådskandidat for SF i Kolding.


Annonce

Det er umenneskeligt og blottet for medmenneskelighed, og jeg troede, Danmark var bygget på stærkere værdier end dette

Iben Lehmann Rasmussen, lektor på Hansenberg Tekniske Gymnasium


Hverken Amnesty International eller FNs Flygtningeorganisation (UNHCR) vurderer, at forholdene er tilstrækkeligt sikre eller bæredygtige nok til at syriske flygtninge generelt kan begynde at vende tilbage. Samtidig samarbejder den danske regering ikke med Assad-regimet, hvorfor Danmark heller ikke har aftaler om hjemsendelse med de syriske myndigheder.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce