Annonce
Læserbrev

Lemfældigt omgang med skatteborgernes penge


Læserbrev: I Dansk Folkeparti undrer vi os, sammen med store dele af Esbjerg Kommunes borgere, over, at der blev afholdt et personaleseminar med overnatning på hotel i Billund til en pris på omkring 300.000 kroner.

Som politisk parti i byrådet bliver vi bombarderet med tilkendegivelser, der går fra hovedrysten til vrede.

Vi forstår til fulde de tilkendegivelser efter en netop afsluttet budgetlægning, som uundgåeligt har ramt bredt blandt kommunens borgere. Det har været svært at forklare vores borgere, at det var nødvendigt på grund af en trængt økonomi, når de kan læse om sådanne disponeringer hos forvaltningen.

I Dansk Folkeparti tager vi afstand fra disponeringen, som vi hverken har lod eller del i. Der er ikke tale om en ulovlig disponering i forvaltningen, men en brist i respekten for de borgere, der oplever konsekvenserne af det vedtagne budget.

Vores opfattelse er, at det faglige udbytte kunne være opnået i kommunale lokaliteter med overnatning i egne senge. Det kunne naturligvis ikke have vendt op og ned på kommunens trængte økonomi, men borgerne spørger helt naturligt sig selv om, hvor mange andre steder man forholder sig lige så lemfældigt til skatteborgernes penge.

En sådan oplevelse kan betyde, at vi må kræve, at vi som politikere skal gøres bekendt med alle eksterne kurser og seminarer, der planlægges i fremtiden - vi kan og vil ikke i Dansk Folkeparti forsvare det, der hos borgerne med rette kan opfattes som frås.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce