Annonce
Varde

Lene fra Krææs leverer pølser til brødrene Price

Lene Haahr har endnu ikke fået direkte feedback fra Price-brødrene, men det håber hun at få på et tidspunkt. Foto: Lene Weber
Feinschmeckerne brødrene Price og deres restaurantgæster har fået smag for vestjyske gourmetpølser produceret af Lene Haahr og hendes team hos slagterforretningen Krææs i Varde.

Varde: - Vi er vant til at levere til blandt andre Henne Kirkeby Kro og Ho Kro, men at vi nu også er nået hele vejen til København, nærmere bestemt brødrene Prices restaurant i Tivoli, er da ret fedt, lyder det fra indehaveren af Krææs, Lene Haahr.

Det er en af hendes tidligere medarbejdere, Trine Anneberg, der har sørget for at gøre de populære tv-kokke opmærksomme på de velsmagende specialiteter fra Varde. Hun skal til at studere i København og har samtidig fået job i køkkenet hos Restaurant Brdr. Price Tivoli.

Annonce
De er disse to typer pølser, som nu også sælges i brødrenes Prices restaurant i København. De modnede gourmetpølser indeholder blandt andet fennikel og ost. Foto: Lene Weber

Tre leveringer på kort tid

Trine, der kommer fra Tistrup, sørger for at transportere pølserne fra Varde til hovedstaden, og noget tyder på, at hun får en god undskyldning for at aflægge venner og familie jævnlige besøg, for siden Krææs begyndte at levere gourmetpølserne til Brdr. Price Tivoli for en måned siden, har restauranten allerede sendt bud efter flere pølser tre gange.

- Vi fremstiller to varianter af gourmetpølserne: En fennikelpølse med skåret svinekød, som skal modne i tre måneder, og en Vesterhavspølse med ost fra Thise Mejeri, som skal modne i to måneder, før smagen er præcis, som vi gerne vil have den. Og så ryger vi selv pølserne i egen røgovn, beretter Lene Haahr, der i øvrigt glæder sig over, at gourmet-slagterforretningen generelt oplever interesse fra kunder i en større og større radius.

Senest har forretningen således leveret til private selskaber i Horsens og Vejle.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce