Annonce
Billund

Lene overtager hele Hapa

Lene Sønderby Knudsen overtager den 1. oktober Hapa på Morsbøl Skolevej.

Lene Sønderby Knudsen åbnede 1. april sin tøjbutik hos Hapa. Nu køber hun hele butikken.

GRINDSTED: Indehaveren af livsstilsbutikken Hapa på Morsbøl Skolevej, Kim Bangsgaard, har solgt butikken til Lene Sønderby Knudsen.

Hun åbnede i april tøjbutikken Meer by Hapa og overtager fra den 1. oktober altså også den resterende del af Hapa.

Kim Bangsgaard overtog Hapa i august 2014 efter Lili og Gunnar Schmidt Hansen, og fredag den 30. september har han sidste dag i butikken.

Han traf beslutningen om at sælge Hapa i sin sommerferie, da han gerne ville prøve noget andet. Han starter sit eget importfirma af vin og specialøl, som han nu skal rundt og sælge til kunder i primært Jylland og på Fyn.

Han slipper dog ikke helt Hapa, da han vil komme forbi og sælge vin og øl, ligesom han har sagt ja til fortsat at stå for vinsmagningen, som fortsætter under den nye ejer.

- Jeg har det fint med min beslutning, selv om det bliver vemodigt. Jeg vil komme til at savne Hapa, men føler også, at jeg har lyst til at komme ud på landevejene igen, som jeg var, før jeg overtog Hapa, fortæller Kim Bangsgaard.

For kunderne kommer ejerskiftet til at betyde, at der kommer mere brugskunst ind igen - som der var i Lili og Gunnar Schmidt Hansens tid.

- Vi vil stadig være Skjold Burne-forhandler og have vinsmagning, som Kim og en repræsentant fra Skjold Burne Vine vil stå for. Vi har været på kursus for at lære noget om vinene, og Kim vil også lære os op, siger Lene Sønderby Knudsen, der beholder både hjemmesiden og telefonnummeret til Hapa.

Kunderne skal holde øje med Hapa efter den 1. oktober, for der vil løbende komme nyt brugskunst ind og der vil komme et par leverandører og hjælpe til med indretningen.

Lene Sønderby Knudsen driver i forvejen butikkerne Meer i Henne og Hvide Sande, hvor der er højsæson om sommeren. Derfor vil hun mest være i Hapa om vinteren.

Annonce
Lene Sønderby Knudsen overtager den 1. oktober Hapa på Morsbøl Skolevej.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce