Annonce
Livsstil

Lene, Rikke Pippi og Christina bag stor hundeudstilling  i weekenden: Alle indtægter går til at knække cancer

Der er mange måder, man kan samle ind til Knæk Cancer, men en hundeudstilling hører man ikke så ofte om. Men sådan bliver det i denne weekend, hvor Lene Sørensen (fra venstre), Rikke Pippi Vind og Christina Graugaard-Nielsen har lokket hunde fra hele landet til hallen i Vester Nebel-Øster Starup. Foto: Søren Gylling
Hvorfor ikke lave en hundeudstilling til gavn for Knæk Cancer? Det spørgsmål stillede tre kvinder sig selv, og denne lørdag er det så, at udstillingen bliver afviklet. Et stort overskud er sikret allerede.

Øster Starup/Vester Nebel: Med 162 tilmeldte hunde er der fuldt hus, når hallen i Øster Starup-Vester Nebel på lørdag danner rammen om en stor hundeudstilling. Det er hunde fra hele landet, som sætter kurs mod Kolding Kommune for at deltage.

Og hundeejerne er samtidig med til at støtte et godt formål. Deltagergebyret på 150 kroner per hund går nemlig kvit og frit til Knæk Cancer, og det samme gælder for alle indtægterne fra den tombola, som lørdagens gæster kan deltage i. Gæsterne har tilmed lidt ekstra at købe lodder for, da de til gengæld kommer indenfor ganske gratis.

- Som det ser ud nu, når alle vores udgifter er trukket fra, så har vi på forhånd et overskud på 21.000 kroner, som kommer til at gå til Knæk Cancer. Hertil kommer så de penge, vi kommer til at tjene i løbet af dagen, siger Christina Graugaard-Nielsen.

Annonce

Der gik sport i den

Christina Graugaard-Nielsen er talsmand for den trio af kvinder, der har taget initiativ til hundeudstillingen. Hun har ikke selv hørt tidligere om en hundeudstilling, som bliver afviklet til gavn for Knæk Cancer, men nu skal det altså være.

- Jeg har selv en mand, der har haft cancer, og alle familier kender vel nogen, som er berørt at sygdommen på den ene eller anden måde. Derfor sad jeg og en veninde en dag og talte om, at vi gerne ville lave noget til gavn for Knæk Cancer, og da vi først havde fået ideen om at lave en hundeudstilling, gik der hurtigt sport i den, fortæller Christina.

Det betyder blandt andet, at de har været ude at skaffe rigtig mange sponsorgaver til deres tombola. Hertil er det strømmet ind med tilmeldinger, og blandt andet har flere hundeejere end forventet tilmeldt hunde, som har stamtavle, siger Christina Graugaard-Nielsen:

- Vi har lagt stor vægt på, at det først og fremmest skal være et hyggeligt arrangement, som samler ind til et godt formål, så derfor havde vi ikke regnet med at få så mange hunde med stamtavle til at deltage. Jeg vil tro, at det er fifty-fifty med hunde med og uden stamtavle, som man kan komme og se, siger Christina.

Annonce

Klar til gentagelse

Hun arrangerer udstillingen sammen med Rikke Pippi Vind fra Hjarup og Lene Sørensen fra Børkop. Selv er Christina fra Viuf.

Hvis hundeudstillingen går hen og bliver en succes, har trioen planer om en gentagelse. Faktisk er der planer om, at udstillingen kan blive en fast begivenhed både sommer og vinter.

- Vi kunne sagtens være det dobbelte, men i hallen er der et maksimum for, hvor mange vi kan være indenfor. Derfor overvejer vi, om vi skal lave en sommerudgave udenfor, hvor der kan være mange flere tilmeldte hunde samlet, siger Christina, som allerede har en venteliste med hunde, der gerne vil være med til en gentagelse af udstillingen.

Hundeudstillingen

  • Hundeudstillingen åbner lørdag den 9. oktober klokken 10, hvor bedømmelserne går i gang. Der er pause fra 13.30 til 14. Forventet afslutning omkring klokken 17.
  • Den foregår i Øster Starup-Vester Nebel Hallen.
  • Se mere på Facebook under "Knæk cancer i hundenes tegn".
De tre kvinder fortæller, at adskillige sponsorer selv har henvendt sig, da de hørte om arrangementet. Foto: Søren Gylling
Annonce
Livsstil For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Livsstil

Oplev julens magiske væsner på Moesgaard: - Sløret mellem menneskenes og væsnernes verden er tyndt i juletiden

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmper med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Annonce