Annonce
Speedway

Leon Madsen har selvtilliden i orden: Selvfølgelig tror jeg på, at jeg kan vinde EM-titlen

For to år siden vandt Leon Madsen EM-titlen på Silesia Stadium i bydelen Chorzow i polske Katowice. Måske skal igen op at køre på baghjulet onsdag aften i Torun? Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix
Den stærke dansker er dog to point efter engelske Robert Lambert før den sidste EM-runde skal køres.
Annonce

Hvem skal være individuel europamester i speedway i år?

Det bliver afgjort onsdag aften i polske Torun, og danske Leon Madsen har en rigtig fin chance for at nå til tops, selvom han er to point bagefter engelske Robert Lampert før det sidste løb.

- Han kører rigtig godt for tiden, så det bliver på ingen måde nemt, men jeg er fit og har selvtillid, så selvfølgelig tror jeg på min chance, lyder meldingen fra Madsen, der vandt EM-titlen i 2018, mens Mikkel Michelsen sejrede i fjor.

VM-titlen er den mest prestigefyldte titel, men grandprix-serien er endnu ikke kommet igang på grund af coronaen, så EM-løbene er pludseligt gået hen og blevet ret vigtige.

- Jeg tror, at vi kommer til at køre grandprix fra sidst i august. Det er i hvert fald, hvad jeg har hørt, men EM er god opvarmning, så det vil da betyde meget at vinde igen, siger Leon Madsen.

Og konkurrenterne skal altså være hurtige, hvis de skal følge med Leon Madsen på banen i Torun, hvor han i fjor vandt grandprixet med maksimumpoint.

- Det var en af de rigtig gode aftener. Det første af årets EM-løb blev også kørt i Torun, og det løb vandt jeg også, så det er klart, at jeg har en idé om, at jeg skal ud at gøre det lige så godt igen.

Annonce

En gedigen skuffelse

Mikkel Michelsen, Nicki Pedersen og Michael Jepsen er også med i EM-serien.

Michelsen er som nævnt forsvarende mester, men han er ude af guldkampen. Gør han det godt onsdag aften i Torun, kan han måske kæmpe med om en bronzemedalje.

Nicki Pedersen, der ellers har kørt en fin EM-serie, måtte trække sig fra et af løbene, og får derfor mere end svært ved at nå noget, men den tidligere tredobbelte individuelle verdensmester har vist, at han stadig kan følge med.

Til gengæld har EM-serien været en gedigen skuffelse for Michael Jepsen Jensen, der har scoret sølle 18 point i de hidtidige fire løb. Det er alt for lidt for en mand af hans kaliber.

Så de danske forhåbninger knytter sig altså til Leon Madsen.

- EM-feltet er stærkt, men det er ikke så stærkt som i grandprix-serien. Hvorfor ikke bare gå ud og nappe den titel, lyder det med selvtillid i stemmen fra 31-årige Madsen.

Og det vil altså ikke være helt skidt at stå øverst på pallen onsdag aften i Torun, da EM-etteren er sikret en plads i grandprix-serien 2021.


EM-feltet er stærkt, men det er ikke så stærkt som i grandprix-serien. Hvorfor ikke bare gå ud og nappe den titel.

Leon Madsen


Løbet fra Torun kan ses på kanalen Eurosport 2 fra kl. 19.00 . Den tidligere grandprix-kører Hans Andersen sidder klar bag mikrofonen sammen med Holsted-sportschef Lars Munkedal, og sidstnævnte har et godt øje til Leon Madsen.

- Jeg tror, at han har en god chance for at gøre arbejdet færdigt, men Lambert er stærk. Jeg vil umiddelbart vurdere, at det bliver helt tæt, siger Munkedal.

Og for Leon Madsen handler det i den grad om at være klar fra start, da rivalen Lambert er en af konkurrenterne i aftenens allerførste heat.

EM-stillingen

1. Robert Lambert, 53

2. Leon Madsen, 51

3. Grigorij Laguta, 44

4. Mikkel Michelsen, 38

5. Bartosz Smektala, 35

6. Nicki Pedersen, 35

15. Michael Jepsen Jensen, 18

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce