x
Annonce
Sport

Lettet Froome får comeback i ørkenløb

Gonzalo Fuentes/Reuters
Efter otte måneders pause og genoptræning vender Chris Froome søndag tilbage i det professionelle felt.

Når etapeløbet UAE Tour søndag begynder i De Forenede Arabiske Emirater, er Chris Froome for første gang i otte måneder ved startstregen i et cykelløb.

Annonce

Den firfoldige Tour de France-vinder er klar til comeback efter at være kommet sig over de skader, han pådrog sig ved et slemt styrt i juni sidste år.

- Det er det eneste, jeg har tænkt på i de seneste måneder. Det bliver en stor lettelse blot at være tilbage i feltet.

- Det føles, som om jeg har fået en ekstra chance for at komme tilbage som professionel efter sådan et styrt. Det kunne jeg absolut ikke tage for givet, siger Chris Froome i en pressemeddelelse fra Ineos-holdet.

Den nu 35-årige brite var dybt inde i sine Tour de France-forberedelser, da han styrtede, mens han var ude at besigtige enkeltstartsruten i Critérium du Dauphiné.

Froome brækkede adskillige knogler og måtte tilbringe lang tid på hospitalet. Først nu, otte måneder senere, er han altså tilbage i det professionelle cykelfelt.

- Det er gået utrolig godt indtil videre i år, men jeg skal stadig styre mine egne forventninger. Jeg er fortsat et langt stykke fra, hvor jeg var i Dauphiné før styrtet. Det tager tid at komme tilbage i form.

- Det er en god måde at starte sæsonen på for mig. Det er et løb, jeg gik glip af sidste år, og som jeg virkelig håbede at køre. Det skulle være et godt sted at afprøve mine ben og komme tilbage i feltet igen, siger Chris Froome.

UAE Tour strækker sig over syv etaper frem til afslutningen næste lørdag, og Froome får selskab af en stribe danske ryttere i løbet.

Det er - ifølge den foreløbige startliste - Michael Carbel (NTT), Niklas Eg (Trek), Asbjørn Kragh Andersen (Sunweb), Michael Mørkøv (Quick-Step), Jonas Gregaard (Astana) og Jesper Hansen (Cofidis).

/ritzau/

Nyheden på Ineos'' hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce