Annonce
Sport

Lettet Nicki Pedersen: Fantastisk endelig at stå øverst igen

Det var anden gang i karrieren, at Nicki Pedersen vandt et grandprix i svenske Målilla. Foto: Mikael Fritzon/ Ritzau Scanpix

Den danske speedwayveteran satte verdenseliten på plads lørdag aften i svenske Målilla og rykker væsentlig tættere på en top otte-placering, der udløser en billet til grandprix-serien 2019.

1043 dage. Det er altså næsten tre år, men så lang tid skulle der gå, inden Nicki Pedersen igen stod øverst på sejrsskamlen efter et grandprix.

Han vandt i polske Torun den 3. oktober 2015 - og lørdag aften i Målilla i Sverige var den 41-årige speedwayveteran så igen den bedste mand i feltet.

- Det er en stor lettelse at vinde et grandprix igen. Det skal ikke være nogen hemmelighed, fortæller Nicki Pedersen, der tjente 15 point til VM-kontoen i det svenske og dermed nu er nummer 10 i grandprix-serien.

Og efter Pedersens bedrift er der altså kun syv point op til den frelsende ottendeplads.

- Der er mange mennesker, som har dømt mig færdig. Det skal de måske lige overveje en ekstra gang, griner Nicki Pedersen, der i den seneste uges tid har følt, at der igen kunne være et stort resultat på vej.

- Jeg gjorde det ok ved DM-finalen i Esbjerg, og dagen efter blev jeg nummer tre i et løb i Polen, hvor alle de bedste var med. I Målilla droppede jeg træningen om fredagen og var derfor 100 procent frisk til løbet.

Annonce

God fornemmelse

I finalen i Sverige sejrede Nicki Pedersen foran Matej Zagar, Fredrik Lindgren og Martin Vaculik.

- Det var hårdt hele vejen igennem, men jeg havde godt med fart i maskineriet hele aftenen, og da jeg først var i semifinalen, havde jeg en virkelig god fornemmelse - og så er det bare fantastisk, når det hele ender med at gå op i en højere enhed.

Der mangler fire grandprixer i denne sæson, og Nicki Pedersen er yderst fortrøstningsfuld.

- Jeg har altid været bedst på de permanente speedwaybaner, og de sidste løb er på rigtige speedwaybaner, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke også skulle kunne høste godt med point i Gorzow, Krsko, Teterow og Torun.

- I første omgang handler det om top otte, og det bør absolut være muligt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce