Annonce
Sport

Lettet Piotr Wozniacki glæder sig til at være far igen

Edgar Su/Reuters
Piotr Wozniacki følte sig lettet og befriet, da Caroline Wozniacki havde tabt karrierens sidste kamp.

Når Caroline Wozniacki igennem karrieren er røget ud af grand slam-turneringer, har hendes far og træner, Piotr Wozniacki, oftest været så skuffet, at han har undgået pressen og omverdenen.

Sådan var det ikke natten til fredag dansk tid, da Caroline Wozniacki havde tabt sin kamp i tredje runde i Australian Open til tuneseren Ons Jabeur og dermed havde spillet karrierens sidste kamp.

Få minutter efter kampens afslutning tonede han frem på tv og leverede et interview med et stort smil.

Han var lettet. Nu handler hverdagen ikke længere om at optimere datterens spil, og det er slut med at analysere den kommende modstander.

- Jeg føler en lettelse og befrielse, siger Piotr Wozniacki til Ekstra Bladet.

Nu ser han frem til at være far fremfor træner.

- Nu kom dagen, og nu føler jeg for første gang i mange år, at jeg er far, siger Piotr Wozniacki og fortsætter:

- Lige nu er jeg som far utrolig glad for, at jeg kun skal være far, for det har været et utroligt hårdt arbejde. Det er en hård position både at være far og træner. Men jeg har hjulpet mit barn i alle disse år, og pludselig kom de resultater så.

Højdepunktet var i Australian Open i 2018, da Caroline Wozniacki endelig fik sin grand slam-triumf.

Afskedsturneringen samme sted blev knap så succesfuld. Hun leverede et stort resultat ved at slå den ukrainske komet Dayana Yastremska i anden runde, men i den efterfølgende runde blev det altså til exit mod Jabeur i en tæt tresætter.

- Selvfølgelig er jeg ikke glad for, at hun har tabt den sidste kamp i dag, men det er umuligt at vinde det hele, og Caroline har tænkt alt for meget i de kampe, hun har spillet.

- Hun havde for tung en mental bagage med til at spille frit, forklarer Piotr Wozniacki.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce