Annonce
Sport

Lewandowski fører an i sikker Bayern-sejr mod Köln

Christof Stache/Ritzau Scanpix
Med to mål grundlagde topscorer Robert Lewandowski Bayern Münchens sejr på 4-0 hjemme mod FC Köln.

Bayern München har fået en noget skrantende indledning på Bundesligaen med to uafgjorte kampe i de første fire spillerunder, men lørdag blev FC Köln nedlagt med 4-0 på Allianz Arena i München.

Hjemmeholdet fik en perfekt start, da Robert Lewandowski allerede efter tre minutters spil sendte Bayern i front. Han var lidt heldig med sin afslutning, som blev rettet af og snød Köln-keeper Timo Horn.

Men den overlegenhed, sydtyskerne de seneste sæsoner har vist i mange kampe, er ikke til stede i øjeblikket.

Köln kom frem til flere gode tilbud i første halvleg, men Manuel Neuer og co. kunne gå til pause foran 1-0.

Gæsterne må have gået til pause med fornemmelsen af, at det ikke var umuligt at få point med hjem fra Allianz Arena. Men Bayerns polske topscorer ville det anderledes.

Få minutter efter pause steg han op til et hjørnespark og headede favoritterne på 2-0.

Den sidste rest af spænding forsvandt ti minutter senere, da Kingsley Ehizibue som bageste mand nedlagde Philippe Coutinho i feltet. Rødt kort og straffespark.

Coutinho trillede bolden ind, men måtte sparke om, da VAR afgjorde, at Bayern-spillere for tidligt var løbet i feltet. Så sparkede brasilianeren bare bolden op i hjørnet til 3-0 i andet forsøg.

Bayern satte sig tungt på kampen, og Ivan Perisic nåede også på måltavlen, inden den for Köln-spillerne svære anden halvleg blev fløjtet af.

Mestrene har 11 point efter fem spillerunder, hvor Köln forbliver på tre point.

I de øvrige kampe vandt Bayer Leverkusen 2-0 hjemme over Union Berlin, Hertha Berlin vandt 2-1 i egen hule over Paderborn, mens Freiburg og Augsburg delte med 1-1.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce