x
Annonce
Sport

Lewandowski redder Bayern fra blamage mod bundhold

Michael Dalder/Reuters

Robert Lewandowski scorede to gange og sørgede for en smal Bayern München-sejr på 3-2 hjemme over Paderborn.

Bundesligaens bundhold var yderst tæt på at drille topholdet.

Annonce

Men overraskelsen udeblev, og det endte med den ventede sejr til Bayern München hjemme over Paderborn.

Bayern München vandt kampen med 3-2 på to mål af ligatopscorer Robert Lewandowski.

Paderborn havde dog stor ære af kampen og ydede flot modstand ved at udligne to gange i kampen til både 1-1 og 2-2.

Derfor skulle der en scoring fra Lewandowski til i det 88. minut, før Bayern München kunne hale de tre point hjem.

Hjemmeholdet kom tidligere i kampen foran 1-0 på et mål af Serge Gnabry efter 25 minutter, som fik meget tid og plads i feltet.

Bayern-keeper Manuel Neuer begik kort før pausen en stor fejl og fik ikke sparket bolden væk fra egen forsvarszone, da han var kommet langt ud af sit mål.

I stedet driblede Dennis Srbeny smart forbi den tyske keeper og snød yderligere et par Bayern-spillere, inden han kunne udligne til 1-1.

Efter 70 minutter sparkede Lewandowski hjemmeholdet på 2-1, men endnu en gang fik Paderborn bragt balance i regnskabet.

Det var udeholdets Sven Michel, der fulgte op på en returbold fra Neuer, og så lurede bundholdet for alvor på point.

Men sådan skulle det ikke gå, da Lewandowski slog til for anden gang i kampen og lavede sit ligamål nummer 25.

Bayern München fører nu ligaen med 49 point efter 23 kampe. RB Leipzig er toer med 45 point efter 22 kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce