Annonce
Varde

Liberal Alliance: - Holger Grumme sidder uhjælpelig fast i vanens magt

Steen Holm Iversen (LA) mener, der kan laves lokale løsninger, der kan give flere klasser, uden det bliver væsentligt dyrere. Arkivfoto: John Randeris

Steen Holm Iversen (LA) mener, det er en misforståelse, når Radikale mener, at frihed til skolerne i forhold til klassetrin og klassestørrelser gør skolen væsentlig dyrere. Holger Grumme (R) vil stadig gerne se en mere konkret model.

Varde Kommune: Holger Grumme hænger fast i vanens magt, når han siger, at LA's politik gør skolen dyrere, mener Steen Holm Iversen (LA). I JydskeVestkysten onsdag sagde Holger Grumme:

- Liberal Alliance har meldt ud, at det er skolerne selv, der skal bestemme, om de vil have overbygningsklasser, og hvor mange klasser de vil udbyde. Der mangler jeg en forklaring på, om vi så bare skriver en blankocheck fra kommunens side. Hver gang man opretter en klasse, koster det mellem 800.000 kroner og en million.

Rent faktuelt koster det cirka 850.000 kroner om året, når der bliver oprettet en klasse med den nuværende tildelingsmodel, oplyser skolechef Karen Mortensen.

- Holger Grumme ser jo kun det bestående. Holger Grumme ser kun deres tildelingsmodel, deres klassekvotienter, deres rigide måde at administrere skolen på, hvor hvis du har 28 elever i klassen, så udløser det x antal lærere og x antal normer.

Steen Holm Iversen (LA)

Større frihed

Steen Holm Iversen bekræfter, at det er Liberal Alliances politik, at skolerne skal have langt større frihed til at vælge, om de vil have overbygningsklasser, og hvor store klasserne skal være. Begge dele kan medføre flere klasser end i den skolestruktur, som Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale har vedtaget.

- Det her er ikke noget, der sker i morgen eller i overmorgen. Men det er det, vi sigter mod: At give skolerne større frihed til at lave den gode skole, siger han.

Til gengæld bestrider han, at det nødvendigvis gør skolen markant dyrere.

Annonce

Kun lidt dyrere

Hvis man laver en politik, der kan føre til flere klasser - om det så er overbygningsklasser eller andre typer klasser - så vil det jo blive dyrere for kommunen, for det kræver jo flere lærere, hvis der er flere klasser?

- Ja, det siger du.

Hvordan vil du ellers gøre det?

- Har du snakket med en skoleleder, om han kan lave sin undervisning på en anden måde?

Nej, men nu spørger jeg: Hvordan forventer I, at det kan lade sig gøre?

- Hvis man nu antager, at vi lige om lidt står med et problem i Ansager, så forventer jeg, at hvis vi satte os ned med skolelederen, med forældre og med lærerne, at vi kunne finde modeller, hvor vi i virkeligheden sagtens kan drive skole med indhold og kvalitet, uden det nødvendigvis bliver voldsomt meget dyrere. Men jeg er parat til, at det muligvis bliver lidt dyrere.

Annonce

Vil gerne se model

Holger Grumme mener stadig, at han gerne vil høre en mere præcis forklaring fra Liberal Alliance på, hvordan partiet mener, der kan oprettes flere klasser, uden det bliver væsentligt dyrere.

Steen Holm Iversen siger: "Jeg synes, Holger Grumme sidder uhjælpelig fast i vanens magt og vanens tænkning". Hvad siger du til det?

- Det er hans holdning. Han må synes, hvad han vil.

Det, han mener, er, at du sidder fast i, at hvis man opretter en ekstra klasse, så koster det en ekstra tildeling, og at du ikke kan se andre modeller for dig?

- Jo. Man kan sagtens sige, at det gør vi ikke, men at vi går over til en anden tildelingsmodel, hvor man tildeler midler efter, hvor mange elever de enkelte skoler har. Jeg kan sagtens se den mulighed. Jeg har bare ikke hørt, at det er det, Liberal Alliance vil.

Annonce
Navne For abonnenter

Afskedsreplik fra far til fem: - I må højst sørge i tre uger, så skal I videre med jeres liv

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Det var der pinlig tavshed om på DF-årsmøde - og den var nærmest larmende

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Tønder

Større gylleudslip: Slamsugere i arbejde det meste af natten

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Haderslev

Politikere: Honorar giver os frihed til at prioritere det politiske arbejde

Billund For abonnenter

Lea coacher dig ud af dårlige vaner: - Vi spiser med vores følelser - derfor skal vi først se på følelserne

Sydjylland For abonnenter

Vi har alle vænnet os til at betale med mobilen: Men én særlig gruppe kan ikke få Mobilepay

Annonce