Annonce
Danmark

Liberal Alliance mister millioner efter profils exit

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Liberal Alliance mister årligt 3,18 millioner kroner af den offentlige støtte med Ammitzbøll-Billes exit.

Simon Emil Ammitzbøll-Billes farvel til Liberal Alliance efterlader et hul i pengekassen hos partiet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Af de knap 700.000 kroner, folketingsgruppen modtager i offentligt tilskud hver måned, mister den godt 265.000 kroner.

På et år betyder det, at der kommer 3,18 millioner kroner mindre ind på Liberal Alliances konto.

Gruppens økonomi bliver ifølge Ekstra Bladet forværret, da et såkaldt eksperttilskud frafalder, når en folketingsgruppe består af mindre end fire mandater.

Derudover bliver det basisbeløb, som Liberal Alliance modtager, sænket.

Tirsdag aften meddelte Simon Emil-Ammitzbøll-Bille, at han forlader partiet efter uenighed i folketingsgruppen om de politiske værdier.

- Jeg forlader partiet, fordi jeg ønskede at trække det i en mere værdiliberal retning med åbenhed over for verden, fokus på frisind og retssikkerhed samt en udlændingepolitik, der er en anden end Inger Støjberg-linjen. Det har der ikke være opbakning til, sagde han tirsdag.

Dermed består gruppen nu af tre tilbageværende medlemmer: partileder Alex Vanopslagh, Ole Birk Olesen og Henrik Dahl.

Antallet af mandater i Folketinget har også en betydning for, hvor meget den samlede gruppestøtte fra staten løber op i.

I forvejen blev den økonomiske støtte til partiet svækket, efter at partiet mistede ni mandater ved folketingsvalget i juni.

For nylig meldte den tidligere toppolitiker Christina Egelund sig også ud af partiet, efter at hun ikke opnåede genvalg ved folketingsvalget i sommer.

Simon Emil-Ammitzbøll-Bille har endnu ikke gjort op med sig selv, om han vil være løsgænger og fortsætte i Folketinget, eller om han måske vil melde sig ind i eller starte et nyt parti.

/ritzau/

Annonce
Artikel fra Ekstra Bladet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Vejen

Tømte maskinforretning for motorsave

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce