Annonce
Sydjylland

Liberale vil udrydde samtlige ulve i Slesvig-Holsten

Ulve skal fortsat have lov til at være en del af det tyske dyreliv. Men i Slesvig-Holsten er der ikke plads til dem, mener FDP. Arkivfoto.

KIEL: Ulve har ingen plads i den slesvig-holstenske natur. Sådan er holdningen hos det liberale regeringsparti FDP. De kræver nu en mere målrettet indsats fra deres koalitionspartner i regeringen, den grønne miljøminister Jan Philipp Albrech, skriver nyhedsbureaet DPA.

- Som et område med små skovarealer og dyr på markerne overalt er Tysklands nordligste delstat ikke et velegnet område til ulve, mener FDP’s landbrugsordfører Oliver Kumbartzky.

I Slesvig-Holsten er der registreret tre ulve. En af dem har udløst problemer ved at angribe husdyr i den sydlige del af forbundslandet. Ulven har ifølge DNA-prøver blandt andet dræbt får, der ellers befandt sig bag elektriske, ulvesikrede hegn.

Derfor har miljøministeriet givet jægere lov til at skyde ulven. Tilladelsen blev udstedt i januar, men endnu er det ikke lykkedes jægere at få ram på den uvelkomne gæst.

FDP vil have forbundsregeringen til at reagere.

- Ulven skal have lov til at være en del af det tyske dyreliv. Men landmænd skal ikke trues på deres eksistens. Ulven bør ikke være totalfredet. Efterhånden er ulvebestanden i Centraleuropa så stabil, at arten er sikret, mener Oliver Kumbartzky ifølge nyhedsbureauet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Danmark

Lokal V-politiker trodser eget parti: Raser mod kompensationsmodel til kampfly-naboer

Annonce