Annonce
Esbjerg

Liberalt Folkeparti vil have skatten sat op

Liberalt Folkepartis gruppeformand, Freddie H. Madsen, mener, at kommunens borgere hellere ser skattestigning end velfærdsmassakre.

Uforsvarligt at skulle spare 225 mio. kr. om året, mener gruppeformand Freddie H. Madsen, der kræver skatteforhøjelse til afstemning i byrådssalen.

ESBJERG KOMMUNE: Liberalt Folkeparti vil have kommuneskatten sat op.

Derfor har partiets gruppeformand i Esbjerg Byråd, Freddie H. Madsen, netop bedt borgmesteren sætte forslaget til debat og afstemning på det førstkommende byrådsmøde efter sommerferien. Det sker uagtet, at borgmester Johnny Søtrup (V) tidligere pure har afvist alle tanker om skattestigninger.

- Vi mener, det er uforsvarligt, at vi skal spare mindst 225 mio. kr. om året - eller 900 mio. kr. i den fireårige budgetperiode - og da især, at der skal findes over 100 mio. kr. på ældreområdet. Vi bør derfor søge Indenrigsministeriet om lov til at sætte skatten op, siger Freddie H. Madsen.

Ikke så helt let

Imidlertid er det ikke så ligetil at få lov at sætte skatten op. Det fik seks kommuner lov til sidste år, men de skulle samlet set holde sig inden for en ramme af 150 mio. kr., som var det beløb, der forinden var blevet aftalt mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL). Desuden er hele økonomiaftalen et nulsumsspil, og det betyder, at andre kommuner samtidig skulle sænke skatten med et samlet, tilsvarende beløb.

Lader man hånt om de regler, er regeringen nu som tidligere klar med økonomiske bøllebank - de kommuner, der har sat skatten op, bliver modregnet med 75 procent af skatteprovenuet det første år, 50 procent de to næstfølgende år og 25 procent det fjerde år. 1. viceborgmester Jesper Frost Rasmussen (V) slår fast, at Venstre ikke har ændret holdning:

- Vi mener ikke, det er en løsning på den økonomiske situation. Skatterne er for det første høje nok, og for det andet ville hovedparten af pengene jo ryge i statskassen. Men det står selvfølgelig enhver frit for at bringe forslag frem, siger han.

Henrik Vallø (K) har "ingen umiddelbare planer" om at gå ind for skatteforhøjelser, som han underspillet meddeler det i en sms.

Ansøgningsfrist

I økonomiaftalen mellem regeringen og KL indgår, at nogle kommuner skal have mulighed for at forhøje skatten inden for en ramme på 200 mio. kr. Kommunerne kan søge Social- og Indenrigsministeriet om fritagelse for en eventuel individuel straffesanktion senest 3. september.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri i midtbyen: Ukendt gerningsmand har for anden gang klippet alle friske skud fra Eriks havekrukker – måske for at få en rus ud af at ryge dem

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Navne For abonnenter

Forfatter Jakob Hero maler med ord: Inspirationen kommer fra en sønderjysk provinsby

Annonce