Annonce
Livsstil

Libratones Track+ ser klodsede ud, men lyden er god

Libratone Track+ føles og ser klodsede og store ud, selvom de samtidigt er meget rene i deres design.

Danske Libratones Track+ er et positivt bekendtskab, selvom førstehåndsindtrykket er en blandet fornøjelse.

Indpakningen ser nemlig flot ud, men er ikke særlig gennemtænkt, da det kræver lange negle eller ekstraudstyr, hvis du rent faktisk skal have alle ting ud af den fine og minimalistiske æske.

Track+ er trådløse øretelefoner, der hviler på nakken med to relativt store "klodser" på hver side. Klodserne tjener to formål: De fungerer som fjernbetjeninger, hvor den ene tænder og slukker og kan tilsluttes micro-usb, mens den anden står for volume og afspilning, og så fungerer de som vægte, der giver bedre balance end hos lignende øretelefoner, som kun har en "klods" i én af siderne.

Track+ er på den ene side meget stilrene i mat gummi, der dog har en tendens til at tiltrække skidt, men på den anden side store og klodsede, så man har ikke den klassiske Libratone-følelse af skandinavisk minimalise, som for eksempel Zipp-højtalerne. Track+ forbinder problemfrit via bluetooth, og de er støv- og vandafvisende efter IPX4-standard med otte timers batteri.

Annonce
De to "klodser" om skuldrende fungerer som fjernbetjeninger og som vægte, der sørger for, at øretelefonerne har en god balance under brug.

Bas for alle pengene

Min umiddelbare skuffelse over indpakning og "feel" af selve øretelefonerne forsvandt som dug for solen, da de først begyndte at spille. De har en imponerende bas-gengivelse, som heldigvis ikke går voldsomt ud over det øvrige lydbillede. De lyder godt, især til træningsmusik med masser af bas, men har ikke helt den samme klarhed og detaljeregrad, som vi for eksempel har hørt hos B&O og Master & Dynamic, der til gengæld koster mere og ikke er lige så robuste. Sammenligner vi med andre øretelefoner til træning, hører Track+ til i toppen.

Track+ sidder rimelig godt fast i ørerne ved hjælp af de efterhånden standardiserede kroge, der hægter sig fast i det ydre øre. Hvis man foretrækker, at øretelefonerne sidder relativt dybt i øregangen, som en øreprop, er det ikke muligt med de tilhørende gummidutter. Det er nok de færreste, der foretrækker den anden løsning, men det er min oplevelse, at kombinationen af "krogene" i det ydre øre og en relativt dyb placering i øregangen gør det tæt på umuligt for øretelefoner at falde ud - også når man løber, kører MTB eller hænger med hovedet nedad.

Track+ sidder godt fast, men kan ryge ud ved løb eller anden voldsom bevægelse.

Track+ er som en bonus støjreducerende, der sammen med equalizer styres via den eksisterende Libratone app, og det fungerer rigtig fint. Her er det vigtigt, at man vælger de rigtige øredutter, for ellers virker støjreduktionen ikke optimalt.

Til prisen er Track+ luksus-øretelefoner til træning, men de lyder så godt og er ditto behagelige, at de sagtens kan bruges til andet end træning, og så er prisen ikke så skrap.

Pris og tilgængelighed: Track+ kan købes i butikker og online for cirka 1500 kroner.

Der medfølger fire gummidutter samt en "krog", der hægter øretelefonerne fast i yderøret. Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse gummidut, for ellers virker støjreduktionen ikke optimalt.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikschef jagtede kødtyv på gaden

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce