Annonce
Trekantområdet

Lider din forening af corona? Vejle giver foreningslivet en hånd

Mens foreningslivet er ved at gå i sort under trykket fra coronaen, forbereder Vejle Kommune en hjælpeaktion. - Vi skal sikre, at vi har et foreningsliv både nu og i fremtiden, siger formanden for kultur- og idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen (K). Arkivfoto: Yilmaz Polat
Vejle Kommune er klar til at forsøge at hjælpe de hårdest ramte foreninger under coronaen. Nogle af dem er i fare for lukning.

Vejle: Coronaen kan betyde døden for dele af foreningslivet. Derfor har kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd besluttet at give de mest pressede foreninger mulighed for at søge støtte.

- Vi har en ramme på seks millioner kroner, der skal gå til flere forskellige indsatser mod følger af coronaen. Vi har derfor åbnet for, at man kan ansøge os om støtte. Målet er at prøve at afdække foreningernes behov. De er meget forskellige, og vi kender dem ikke, siger formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K).

Ingen gavebod

Han understreger nok en gang, at kommunen ikke kan dække tabene 1:1, og han lover også, at ansøgningerne vil blive underkastet et kritisk blik. Ingen gavebod her.

- Foreningerne skal først søge hos staten, og derefter hvad der måtte være af andre nye hjælpepakker. Der er også en mulighed hos DGI. Men vores mål er at sikre, at vi har et foreningsliv både nu og til næste år, siger han.

De økonomisk trængte foreninger kan søge støtte til aflyste arrangementer og aktiviteter samt udgifter til rengøring og værnemidler for perioden 1. marts til 31. december 2020.


Efter et hårdt forår er nogle af vores foreninger simpelthen i fare for at måtte dreje nøglen om. Derfor er vi forpligtiget til at gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de mest trængte foreninger.

Dan Arnløv Jørgensen


Foreninger og institutioner i Vejle Kommune, der har et folkeoplysende eller kulturelt alment formål, er non-profit, og som har lidt et ikke-uvæsentligt økonomisk tab som følge af nedlukningen, kan ansøge.

Det omfatter primært tab i forbindelse med aflyste arrangementer og aktiviteter samt ekstra udgifter til rengøring og værnemidler som følge af de statslige restriktioner i perioden 1. marts til 31. december 2020.

Der kan ansøges elektronisk frem til 15. december via Vejle Kommunes hjemmeside.

Annonce

I fare for at dreje nøglen

- Efter et hårdt forår er nogle af vores foreninger simpelthen i fare for at måtte dreje nøglen om. Derfor er vi forpligtiget til at gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de mest trængte foreninger igennem den her tid, så de også er der, når vi kommer ud på den anden side af corona, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Minkavlere spår ingen fremtid for faget i Syd- og Sønderjylland: - Jeg kender ikke engang nogen, der kender nogen, som vil starte igen

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Venstrepolitiker og chef på flyvestationen får skarp kritik af Arbejdstilsynet: Mobber og skaber frygt

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Hotel lever takket være opbakning: Men borgere taber penge, fordi folkeejet anpartsselskab er sendt til tvangsopløsning

Varde

Krav om at ældremad skal produceres i Varde holder ikke i retten : Forventer at flytte 2-3 medarbejdere til Vejle

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Livsstil

Du kan opleve DM i Kolding: Her skal klatrene kæmpe om medaljer uden sikkerhedsnet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Kendt værtshus i Østerbyen går konkurs: Men der er stadig dans og kolde pilsnere i hytten

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sønderborg

Voldsomt vejr vinder over færgerne: Alslinjen aflyser alligevel flere afgange

Vejen For abonnenter

Stormøde i kriseramt klub: Erhvervsmand vil samle opbakning til at genrejse klubben

Sydjylland

Glemsomme syd- og sønderjyder hjælper tyvene med at begå indbrud: Politiet opfordrer til at huske at låse døre og lukke vinduer

Annonce