Annonce
Esbjerg

Lidl får en mere eksklusiv butik i Storegade

Butikken har været lukket siden søndag aften, men genåbner torsdag den 23.januar. Den officielle åbningsfest finder dog først sted torsdag den 6.februar.

Esbjerg: Siden søndag aften har Lidl i Storegade i Esbjerg været lukket for at gøre plads til en lang række håndværkere, som er i fuld gang med at gøre butikken klar til en genåbning torsdag den 23. januar.

- Denne dag vil vi være klar til at ekspedere vores kunder, men den officielle indvielse af vores nye butik vil dog først ske torsdag den 6. februar, hvor kunderne kan glæde sig til nogle særtilbud og smagsprøver, fortæller butikschefen, den 30-årige Janni Vilhelmsen.

Lidls butik i Storegade på 1175 kvadratmeter bliver ikke større, men derimod mere eksklusiv, således at varerne kan præsenteres på en langt bedre måde.

Indretningen sker efter et nyt koncept, som det i Vejen, hvor butikken var klar til en genåbning den 31. oktober.

Lidl har to butikker i Esbjerg. Den anden ligger på Østervangsvej og bliver ikke bygget om, men fra 23. januar får Lidls to butikker nye åbningstider, nemlig fra klokken 08.00-22.00 i stedet for 08.00-21.000.

De første 13 Lidl-butikker i Danmark åbnede i 2005, og i dag har kæden 125 butikker fordelt over hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce