Annonce
Kolding

Lig fundet i forsvundet ægtefælles bil: Nu kan over et år gammel mordgåde afsluttes

Den tilmudrede bil er netop hævet. Den ses bag den sorte lastbil. Foto: Casper Vagner Christensen

Den bil, som dykkere fandt torsdag eftermiddag i havnen i Kolding og som fredag er blevet hævet, tilhører Bent Ovesen, som har været forsvundet siden oktober 2017 sigtet for at dræbe sin hustru.

Det bekræfter politiet overfor JydskeVestkysten.

Bent Ovesen forsvandt fra sit hjem den 27. oktober 2017, og siden har politiet søgt i flere havne særligt i den sydjyske del af landet. Politiet har tidligere også søgt i Kolding Havn, hvor Bent Ovesens bil nu altså er blevet fundet.

I bilen har politiet fundet et lig, oplyser efterforskningsleder Frede Nissen.

Om det er liget af den forsvundne Bent Ovesen, er endnu ikke bekræftet, da liget ikke er blevet identificeret.

Retsmedicinsk institut vil nu ifølge en pressemeddelelse gennemføre undersøgelser med henblik på at identificere det fundne lig og dermed be - eller afkræfte politiets formodning om, at det er Bent Ovesen, der er fundet. Det er også en væsentlig opgave at fastslå, på hvilken måde døden er indtrådt, således at drabsefterforskningen i givet fald vil kunne finde sin afslutning.

Frede Nissen forventer, at liget bliver identificeret i starten af næste uge. Bent Ovesen har været internationalt efterlyst siden drabet, idet efterforskningen meget hurtigt pegede på ham som mistænkt og han har ikke været set siden, det blev begået.

Annonce

Sagen kort

Lørdag den 28. oktober kort før kl. 12 modtog Sydøstjyllands Politi anmeldelse om et mistænkeligt dødsfald på Christiansøvej i Kolding. Politiet fandt en 61-årig kvinde død.

Der blev indledt efterforskning og der blev tilkaldt tekniske efterforskere, hundeførere og en retsmediciner. Det kunne ret hurtigt fastslås, at, at kvinden ikke var død af naturlige årsager.

I forbindelse med den indledende efterforskning blev det klart, at kvindens mand, Bent Ovesen, ikke var set siden drabet. Han blev derfor og på baggrund af efterforskningen efterlyst også offentligt, som mistænkt for drabet på sin hustru. Man formodede at han eventuelt kunne være kørende i parrets bil, en gråbrun Ford Mondeo.

I forbindelse med efterlysningen har Sydøstjyllands Politi med hjælp fra forsvaret gennemført flere eftersøgninger både til lands og til vands i det Sydøstlige Jylland, Lillebælt og ved Vestkysten af Jylland. Eftersøgningerne gav ikke noget resultat.

Ingen retssag

Hvis det fundne lig bliver endeligt identificeret som den mistænkte Bent Ovesen og når dødsmåden er fastslået, er det sidste udestående i sagen på plads. Hvis den formodede gerningsmand har taget sit eget liv, vil der ikke blive en retssag, men anklagemyndigheden vil alligevel vurdere sagen med henblik på at bekræfte, at der ikke er grundlag for at fortsætte efterforskningen, da gerningsmanden med den fornødne sikkerhed er fundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];