Annonce
Sport

Ligaens to bedste målmænd spiller begge i lyseblåt

Patrick Galbraith (th) og Kasper Krog (tv) har haft meget at juble over i denne sæson. De står bag ligaens bedste forsvar og har ligaens bedste redningsprocenter. Foto: Jacob Schultz

Når man kigger på redningsprocenter har SønderjyskE de to bedste målmænd i ligaen. Kasper Krog og Patrick Galbraith har imponeret indtil videre i sæsonen.

Målmænd: Et gammelt ordsprog siger, at en god offensiv vinder kampe, mens en stærk defensiv vinder mesterskaber. En stærk defensiv har SønderjyskE i den grad fået stablet på benene i denne sæson. Kun 41 mål er gået ind i 20 kampe, og det er lavest af alle i ligaen.

Bag ved en hårdtarbejdende defensiv har SønderjyskE også haft ikke bare én, men to rigtigt dygtige keepere. Faktisk så dygtige, at de to målmænd lige nu sætter alle andre målmænd i ligaen til vægs, når det kommer til redningsprocenter.

Kasper Krog topper statistikken med en redningsprocent på 94,08 i de seks kampe, han har spillet, mens Patrick Galbraith følger efter med en redningsprocent på 91,8 i 14 kampe. Først derefter kommer Frederikshavns dygtige målmand Tadeas Galansky.

Annonce

Optakt


  • Ishockey, ligaen
  • Fredag klokken 19.30: SønderjyskE - Frederikshavn White Hawks
  • JV tipper: 3-1

Vigtig sparring

Kasper Krog fortæller, at han ikke selv holder øje med statistikken, men at han var blevet fortalt, at han lå godt til.

- Jeg tænker, at det er helt godt. Det er ikke noget, jeg lægger så meget i. Det har aldrig været det afgørende for mig. Det afgørende for mig er, om vi vinder kampe. Selvfølgelig er det godt at have en god statistik, men så længe, vi vinder kampe, er jeg tilfreds. Men jeg skal selvfølgelig også takke holdet foran, for hvis jeg ikke havde dem, kunne det have været en hel anden snak, vi havde nu, siger Kasper Krog.

Kasper Krog tillægger selv en del af sin personlige succes, at han har fået en så rutineret og dygtig målmandskollega i form af landsholdsmålmand Patrick Galbraith, som han kan sparre med. Det føler han også har hjulpet til at tage det næste skridt i sin udvikling.

- Det betyder enormt meget, at Patrick er kommet hjem. Jeg er sikker på, at det ikke kun er for mig, men også for holdet. Mig og Patrick snakker rigtig godt sammen. Jeg er fra en lidt anden målmandsgeneration, så jeg kan foreslå ham nogle ting, ligesom jeg kan lære af ham, og så hjælper vi hinanden ud på den måde, siger Kasper Krog.

Hidtil har samarbejdet været en stor gevinst for SønderjyskE, og det har også ført til flere kampe, end Kasper Krog selv havde regnet med. Men med den statistik han holder sig, så er der nok flere på vej.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce