Annonce
112

Sigtet for manddrab efter dødsbrand: 19-årig tysker varetægtsfængslet i 14 dage

Huset på Bytoften i Blåvand, hvor Cai Lennar Henriksen og Else Nielsen blev fundet døde efter branden. Foto: Morten Nielsen
En 19-årig tysker blev onsdag aften anholdt for drab med et stumt våben med adskillige slag i ansigtet på Cai Lennart Henriksen i Blåvand. Den 19-årige nægter sig skyldig. Også Cai Lennart Henriksens livsledsager Else Nielsen døde i den efterfølgende brand.

Blåvand: Siden restauratør-parret Else Nielsen og Cai Lennart Henriksens hjem i Blåvand tidligt tirsdag brændte ned, og der blev fundet to omkomne i huset, har politiet efterforsket tomten som et gerningssted.

Torsdag formiddag kom forklaringen. Obduktionen viste, at den mandlige ejer af Restaurant Perlen i Blåvand, 61-årige Cai Lennart Henriksen, var blevet dræbt inden branden. Hans 85-årige hustru, Else Nielsen, døde derimod af kulilteforgiftning som følge af branden.

Torsdag middag blev en 19-årig tysk mand fremstillet i grundlovsforhør i retten i Esbjerg sigtet for manddrab.

Den 19-årige, der inden grundlovsforhøret fik et lommetørklæde af sin mor, til at tørre tårerne bort, er sigtet for at have dræbt Cai Lennart Henriksen med et ukendt antal slag i ansigtet med et stumt våben.

Den unge mand nægter sig skyldig, men han blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i to uger. Han valgte ikke at kære kendelsen.

Annonce

Sagen kort

  • Før solopgang tirsdag udbrændte ejendommen Bytoften 4 i Blåvand.
  • I det nedbrændte hus blev fundet to omkomne.
  • Politiet efterforskede fra første færd brandtomten som et gerningssted, altså som om at branden var resultat af en forbrydelse.
  • Tirsdag og onsdag kunne politiet ikke officielt bekræfte, at det var husets beboere, ejerne bag Restaurant Perlen i Blåvand, Cai Lennart Henriksen, 61 år, og Else Nielsen, 85 år, der var døde.
  • Onsdag aften blev en 19-årig tysk mand anholdt og sigtet for manddrab på Cai Lennart Henriksen ved vold med stumt våben mod ansigtet.
  • Torsdag blev den tyske mand, der nægter sig skyld, fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i to uger.
  • Hvordan branden er opstået, om den er påsat og den 19-årige dermed også mistænkes for at stå bag dødsbrand, fremgik ikke, før dommeren valgte at lukke grundlovsforhøret for offentligheden.

Lukkede døre

Dommer Ole Petersen besluttede efter en anmodning fra anklager Lars Viereck at holde grundlovsforhøret for lukkede døre. Årsagen er beskyttelse af den videre efterforskning. Blandt andet mangler den sigtedes færden på gerningsnatten at blive kortlagt, ligesom en del vidner mangler at blive afhørt.

Drabet er ifølge sigtelsen sket i tidsrummet mellem klokken 00.07 og 03.11 natten til tirsdag. Efterfølgende nedbrændte huset, hvor 85-årige Else Nielsen omkom. Den 19-årige, der nu er sigtet for drabet, blev anholdt onsdag aften klokken 22.18.

Den sigtede tysker havde tolk ved sin side ved grundlovsforhøret. Hans forældre og søster var til stede og var meget påvirkede af situationen, men ønskede ikke at tale med pressen.

Rygter blev til sandhed

Lige siden branden tirsdag har Blåvand svirret med rygtet om, at det var restauratørparret, der var omkommet i det nedbrændte hus på Bytoften. Politiet har dog ikke villet identificere de omkomne officielt før torsdag.

Restaurant Perlen i Blåvand har været lukket siden dødsbranden tirsdag. Restaurantens Facebookside, der strømmer over med kondolencer, oplyser, at restauranten er lukket til torsdag i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce