Annonce
Tønder

100 personer blev evakueret fra svømmehal efter kemikalieudslip: Flere havde vejrtrækningsproblemer

Foto: Local Eyes.
Wellness-området i feriecentret Enjoy Resort blev lørdag formiddag ramt af et kemikalieudslip. Otte personer kom i alt til skade ved udslippet, hvor hele bygningen med over 100 badegæster blev evakueret.

RØMØ: Der var storalam på Enjoy Resort på Vestergade i Havneby på Rømø lørdag formiddag.

Klokken 11.20 blev omkring 100 badegæster i centrets wellnesområdet i al hast evakueret. Evakueringen blev siden udvidet til at omfatte hele hovedbygningen inklusiv restauranten, opholdsområderne og fitness-aktiviteter.

Baggrund var ifølge de første oplysninger fra politiet et kemikalieudslip af enten klor eller saltsyre.

I første omgang lød meldingen fra ordensmagten på, at to personer var kommet til skade, men lørdag klokken 14 meddelte Søren Streigaard, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, at det tal var steget til otte personer. De blev alle kørt på skadestuen som følge af vejrtrækningsproblemer.

Det var centrets personale, der forestod evakueringen. Brand & Redning Sønderjylland samt to ambulancer og en læge blev i første omgang kaldt til stedet.

Der var ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi over 100 badegæster i svømmehallen, da udslippet skete. Politiet fik ikke registreret alle badegæsterne og opfordrede derfor folk til selv at opsøge vagtlægen, hvis de i løbet af lørdagen oplevede gener i luftvejene eller astmalignende symptomer.

Ifølge Søren Streigaard skete udslippet formentlig som følge af en strømafbrydelse, som betød, at tilførslen af klor og saltsyre fortsatte med at sive ud i vandet.

- Kemikalierne, som normalt renser badet, har formentlig skabt nogle gasser i luften, som flere har fået det dårligt af, lød det fra Søren Streigaard.

Lørdag klokken 14 var politiet fortsat i gang med at kuglegrave, hvad der helt præcist forsagede udslippet.

Annonce
Foto: Local Eyes.

Vandtal i orden

Direktør for Enjoy Resort, Martin Iversen, ilede straks efter at alarmen havde lydt til Rømø.

- Det vigtigste er, at alle vore gæster er kommet ud, sagde han, og sendte en taknemlig tanke til de ansatte, der havde taget affære.

I tiden efter alarmen og den totale evakuering af bygningerne meldte der sig bekymring hos direktøren. For det lykkes ikke umiddelbart at at lokalisere fejlen.

- Alle vores vandtal er i orden, og vi har ikke kunnet måle klor i luften. Så vi ved faktisk ikke, hvor fejlen er opstået, siger Martin Iversen.

Foto: Local Eyes.
Wellnes-området i Enjoy Resort med direktør Martin Iversen (foto) i spidsen er lørdfag formiddag blivet ramt af et kemikalieuheld. Bygningen er evakuleret. To personer meldes at være kommet tilskade. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Foto: Local Eyes.
Foto: Local Eyes.
Foto: Local Eyes.
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce