Annonce
112

Vejlefjordbroen spærret i begge retninger efter uheld - lægehelikopter på stedet

Der landede en lægehelikopter på Vejlefjordbroen fredag morgen efter et uheld. Privatfoto
Politi og redning er på stedet. Oprydning forventes tidligst overstået klokken 10 og trafikken vil være påvirket resten af formiddagen.

Vejle: Fredag morgen omkring klokken 8 påkørte en lastbil personbil på Vejlefjordbroen i nordgående retning.

Tilsyneladende fik chaufføren i lastbilen et ildebefindende og påkørte personbilen, hvorefter lastbilens sættevogn væltede.

Det oplyser vagtchef Jørn Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi.

På grund af uheldet blev nordgående spor i første omgang spærret.

- Vi har lukket motorvejen ved Vejle Syd, hvor der er omkørsel, fortæller vagtchefen.

Han oplyser videre, at motorvejen klokken 8.20 i sydgående retning også er spærret. Det skyldes en lægehelikopter, som er landet på stedet.

- Sydgående spor vil være lukket, så længe lægen arbejder på stedet, sider Jørn Lindhardt, der ikke har flere oplysninger om uheldet på nuværende tidspunkt.

På Vejdirektoratets hjemmesider skriver man, at det forventes, at trafikken omkring Vejle vil være påvirket resten af formiddagen.

Opdateres...

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce