Annonce
forside

Lige om lidt tages der fat i renoveringsefterslæbet - flere skoler i Varde kommune står for skud

Annonce

Læserbrev: Nu forlægger der notater fra rejseholdet (kommunens folk), som har haft møde med skolelederne og deres servicemedarbejder - sammen har de peget på forskellige gode løsninger, som netop reducerer og ombygger enhederne til smartere kvadratmeter.

I step 1 er forslået ændringer af Alslev, Ansager, Janderup, Næsbjerg, Starup, Ølgod og Årre. Herved kunne man fristes til at tro, at resten af skolerne går ram forbi - men det er ikke intentionen - der kommer et step 2.

Målet er at sikre, at de kvadratmeter, der drives skoler i, er optimale, og at vi sikrer, at de driftsomkostninger, der er, ikke er større end nødvendigt. Herved tror jeg på, at den decentrale struktur, der er i dag, kan fastholdes på sigt.

Jeg håber meget på, at man i de forskellige byer tager godt imod disse løsninger, konkret er der en høringsfase, som pågår.

Jeg ved, at nogen har talt om kulturhuse og andet i de overskydende kvadratmeter, og ideen er god.

Det er vigtigt at huske på, at nogle af de kvadratmeter, der netop peges på som nedrivningsmodne, er dem, der virkelig trænger til istandsættelse. Man kan sagtens skabe lokale "kulturhuse" i de skoler, der er rundt omkring i dag - også selvom de reduceres i størrelse - ved blot at tænke anderledes.

Flere steder har vi biblioteker sammen med skolerne, og det fungerer da.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce