Annonce
Udland

Liget af berygtet amerikansk gangster skal graves op

Jacky Naegelen/Reuters
Familie til John Dillinger mener, at FBI tog fejl, da det i 1934 hævdede at have dræbt den frygtede gangster.

En anmodning om at åbne den berygtede amerikanske gangster John Dillingers grav fra 1934 er blevet godkendt af myndigheder i staten Indiana. Det skriver BBC.

Familiemedlemmer til Dillinger mener, at det er resterne af en anden person, som ligger begravet på kirkegården Crown Hill Cemetery i Indianapolis. Derfor har familien presset på for at få tilladelse til åbne graven.

John Dillinger blev i 1930'erne betegnet som "samfundets fjende nummer et". Han blev i 1934 i Chicago skudt og dræbt af agenter fra forbundspolitiet FBI. Derefter blev han begravet i Indianas hovedstad.

Opgravningen af kisten er nu planlagt til den 31. december i år, men kirkegården kæmper mod beslutningen og forsøger at den omstødt ved en domstol.

Dillingers nevø Michael Thompson og et andet familiemedlem mener, at FBI "dræbte den forkerte mand" ved Chicagos Biograph Theater i 1934.

De hævder at have bevis på, at personen i graven har en anden øjenfarve og et andet fingeraftryk end Dillinger.

FBI har afvist påstanden som en "konspirationsteori". I et tweet i august skrev FBI, at det ligger inde med "en væld af informationer", som beviser, at det var Dillinger, som blev dræbt i Chicago.

- Hvis det lyder som en konspirationsteori, er det fordi, at det er det, skrev FBI og tilføjede, at det blandt andet havde tre sæt fingeraftryk, som alle svarede til den dræbtes.

John Dillinger var en de mest berygtede gangstere i 1930'erne, hvor USA var hårdt ramt af økonomisk tilbagegang og stor arbejdsløshed. Perioden kendes også som "den store depression".

To gange lykkedes det Dillinger at flygte fra et fængsel, og der blev udsat en dusør på 10.000 dollar på ham. Han var leder af Dillinger-banden, som stod bag en stribe bankrøverier.

I 2009 blev hans sidste år beskrevet i filmen "Public Enemies" med Johnny Depp i hovedrollen som Dillinger.

John Herbert Dillinger blev født i juni 1903 i Indianapolis og blev dræbt i juli 1934 som 31-årig.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce