Annonce
Tarm

Likør-producent i Finderup udvider med nye eddiker

Dorte og Benny Agerbo udvider deres sortiment til også at indeholde eddiker. Foto: Jørgen Kirk.
Bryggeriet i Finderup udvider nu med nye eddiker, som bygger på de likører, de allerede producerer.

Finderup: Har du nogensinde smagt eddike med smag af gran eller æble? Hvis ikke, så har du nu muligheden. Westjysk Smag i Finderup er netop begyndt at sælge deres første eddiker.

Bryggeriet er i forvejen kendt for deres likører, de fremstiller med produkter, de finder i deres egen baghave.

- Graneddiken er en sød eddike, som direkte fra flasken kan bruges til salat. Man kan også bruge den til at gratinere fisk og østers, fordi den samtidig har en krydret smag. Æbleeddiken er syrlig, så den er mere til madlavning. Man kan bruge den, når man steger kød eller grøntsager. Så kan man hælde det på panden til sidst og give det et opkog. Selve eddiken fordamper, men smagen sidder tilbage i kødet eller grøntsagerne, siger Dorte Agerbo, der sammen med sin mand Benny, ejer og driver Westjysk Smag.

I forbindelse med udvidelsen af sortimentet holder virksomheden lørdag 24. august åbent bryggeri.

- Vi viser rundt og åbner dørene ind til bryggeriet. Vi fortæller kort, hvad vi laver og viser, hvor vi har vores råvarer fra. Og så giver vi kaffe og kage, siger Dorte Agerbo.

Annonce
En syrlig og en sød eddike er de første på markedet. Hvis man vil vide mere, holder Westjysk Smag åbent bryggeri lørdag 24. august. Pressefoto.

Det smager hammergodt

Selvom man måske skulle tro, at likører og eddiker ligger lidt langt fra hinanden, forholder virkeligheden sig anderledes.

- Vi havde fået nogle asparges, som Benny lavede likør af. Den smagte også af asparges, men den var svær at sælge som likør. Vi prøvede det samme med gulerod. Det var simpelthen for underligt, griner Dorte Agerbo, inden hun fortsætter:

- Vi lod likøren stå i tre år, så den fik den eddikesmag, og nu smager den bare hammergodt. Så Benny sagde, at det er det, vi skal gøre med andre likører også. Så det gjorde vi. Det er ham, der er hjernen bag det hele, siger hun.

I praksis foregår det sådan, at Westjysk Smag først fremstiller likøren. Herefter tilsætter de eddikemor, og efter minimum et halvt år er eddiken klar. Derfor tager bryggeriets eddike også udgangspunkt i de likører, som de allerede producerer.

I løbet af et par måneder kommer også en mælkebøtteeddike og lidt senere en jordbæreddike.

Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce