Annonce
Varde

Lille by med tilbagegang: Sascha på 15 vil vende hjem, når hun har en videregående uddannelse

Sascha Kampmann sidder i kassen i Fakta. Hun er rigtig glad for Ølgod. Foto: Morten Nielsen
Det er ikke alle unge, der er fristet af storbyer. Mød Sascha på 15 år her.

Ølgod: Det kan godt være, at tendensen er, at verdens befolkning flytter mod de store byer. Når man ser på befolkningsudviklingen i Ølgod, kunne man få det indtryk, at der er noget om det. Indbyggertallet er nemlig faldet med 161 indbyggere til 3860 i løbet af de seneste ti år.

Men tro nu ikke, at alle unge vil væk. Sascha Kampmann er 15 år og kommer fra området lidt øst for Ølgod. Hun gik i Lindbjerg Skole, inden til den lukkede som kommuneskole i 2012. Derpå har hun gået i folkeskole i Ølgod.

- Det bedste ved Ølgod er, at der er mange kendte ansigter, siger Sascha, som kender mange. Det giver tryghed.

- Jeg vil på gymnasiet efter 10. klasse, og jeg vil tage en videregående uddannelse, siger Sascha Kampmann.

Men hun kunne meget godt tænke sig at komme tilbage til Ølgod. Hun vurderer, at hun rejser tilbage, for hun kan lide at bo her.

Hun har godt hørt, at folketallet går tilbage i byen, men har ikke selv bemærket det.

Sascha arbejder i Fakta som ungarbejder, og der er mange kunder lørdag før middag - til tider lang kø. Det er selvsagt umuligt at mærke tilbagegangen i indbyggertal, når man er en travl kassedame.

Annonce
Der er travlt for Sascha Kampmann ved kassen sådan en lørdag formiddag i Fakta.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce