Annonce
Kolding

Lille dyk i overskuddet hos Vetaphone der fortsat opruster i hele verden

Vetaphones omkring 75 medarbejdere flyttede i 2017 ind i det nye domicil på Fabriksvej. Virksomheden tjente sidste år 19 millioner kroner før skat. Det er et lille fald i forhold til 2017, hvor overskuddet før skat landede på 23 millioner kroner. Arkivfoto: Martin Ravn

Ambitionerne på det globale marked betyder, at indtjeningen faldt en anelse i Vetaphone, der udvikler og sælger udstyr til plastindustrien.

Annonce

Kolding: Sidste år fik Vetaphone et rekordregnskab - for fjerde år i træk - da virksomheden lå i byggerod. Men i år er overskuddet faldet en anelse og lander på 19 millioner kroner før skat mod 23 millioner kroner sidste år.

- Vi fik ny bygning. Vi fik nyt showroom. Vi fik også nyt laboratorium i 2017. Men vi fortsatte med at investere i 2018. Vi skal også bare være ærlige at sige, at når du bevæger dig ud på det globale marked, så bliver prispresset også større. Selvfølgelig. Det har vi stor respekt for. Men vi vil derud, og det koster, siger administrerende direktør Frank Eisby, der sammen med sin bror Jan Eisby ejer Vetaphone.

Virksomheden blev grundlagt i 1951 af Verner Eisby, der opfandt Corona-overfladebehandling, der populært sagt gør, at man kan skrive på plast. Virksomheden er repræsenteret i 60 lande, men hovedmarkedet ligger i Europa. Lige efter finanskrisen var der omkring 30 medarbejdere. I dag beskæftiger virksomheden omkring 75 medarbejdere.

- Vi investerer i Vetaphone, så virksomheden også eksisterer om 30 år. Vi har ansat et par stykker i USA. Det har vi også gjort i Asien, og vi har fået to nye mand til det europæiske marked. Så vi ekspanderer. Vi kunne godt have haft et resultat på niveau med sidste år, men vi har i stedet valgt at investere i fremtiden, siger Frank Eisby.

- Der er folk, der banker på døren for at høre, om vi er til salg. Men vi er to brødre, der elsker vores arbejde og elsker vores kollegaer.

Frank Eisby, direktør og medejer af Vetaphone

Kort om Vetaphone

Vetaphone A/S blev grundlagt i 1951 af Verner Eisby, der opfandt Corona-overfladebehandling. Teknologien bruges til at forbedre overfladens vedhæftning på plast og metalliserede film, primært i print og emballagebranchen.

Vetaphone er i dag ejet af brødrene Frank Eisby og Jan Eisby. Vetaphones hovedkvarter ligger i Kolding, og virksomheden beskæftiger 75 medarbejdere og er repræsenteret i flere end 60 lande.

Vetaphone blev grundlagt i 1951 af Verner Eisby, og i dag har sønnerne Frank (tv) og Jan Eisby overtaget selskabet. Deres far opfandt Corona-overfladebehandlingen, der populært sagt gør, at man kan skrive på plast. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Annonce

Vi sælger ikke

Udover at "investere" i flere ansatte, så har virksomheden også haft nogle store projekter, og erfaringerne herfra skal i fremtiden skaffe flere kunder.

- Nogle af de store projekter har måske ikke kørt efter en snor. Men der er stadig grund til at rose vores meget dynamiske og engagerede medarbejdere. De lægger blod og sved i deres arbejde, så vi får glade kunder, sige Frank Eisby.

De seneste fem år er det samlede resultat før skat kommet op på 88 millioner kroner, og de gode resultater i Vetaphone betyder også, at en del mulige købere har banket på døren.

- Men vi er to brødre, der elsker vores arbejde og elsker vores kollegaer. Vi har kigget hinanden i øjnene og sagt, at vi bliver. Vi har ingen planer om at sælge, siger Frank Eisby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

Annonce