Annonce
Sydjylland

Lille fald i antallet af corona-indlagte i Region Syddanmark

Region Syddanmark indtager med onsdagens tal en tredjeplads ud af fem regioner, når det gælder færrest corona-indlagte. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Selvom der er sket et lille fald i antallet af indlagte corona-patienter, er det ikke nok til at nå det meget lave niveau fra sidste uge.

Corona-status: Antallet af borgere, der er indlagt med coronavirus i Region Syddanmark, er faldet fra 14 tirsdag til 13 onsdag. Trods det lille fald er det fortsat lidt flere indlagte end sidste uges meget lave niveau. Her var der blot ni indlagte covid-19 patienter den 7. og 8. maj i regionen, som på det tidspunkt lå lavest af alle regioner. Nu har Region Nordjylland færrest indlagte, idet tallet her blot er otte.

Tre af Region Syddanmarks 13 indlagte patienter ligger på intensiv og i respirator. Det er på niveau med Nordjylland og Sjælland.

På landsplan fortsætter antallet af indlagte med at falde, ligesom det har gjort det meste af april. Mandag var der 198 indlagte, tirsdag 177, mens tallet onsdag er faldet til 164 indagte med coronavirus. Af 37 intensiv-patienter på landsplan ligger 32 i respirator. Således falder antallet af de alvorligt syge corona-patienter, idet der var 43 intensivpatienter tirsdag. Antallet af alvorligt syge corona-patienter er faldet markant siden starten af april, hvor der var 146 intensivpatienter i Danmark - heraf 26 i Region Syddanmark.

Nye dødsfald

Fra tirsdag til onsdag er seks døde med coronavirus på landsplan, hvilket får det samlede antal dødsfald til at nå 533. I Region Syddanmark har der ikke været nye dødsfald, så tallet ligger fortsat på 29.

Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet de dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist Covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

I alt er der onsdag 10.667 bekræftede coronasmittede på landsplan ud af 345.712 testede. Det er en stigning i antal smittede, idet der tirsdag var 10.591 bekræftede smittede.

Der er 4.137.193 bekræftede smittede på verdensplan og 285.760 døde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce