Annonce
Varde

Lille håndværksfirma væltet af gæld til det offentlige

Det er Gældsstyrelsen, der har indgivet konkursbegæring. Arkivfoto: Martin Franciere
Der har kun været en mand ansat i firmaet. Det er nu begæret konkurs med gæld til det offentlige.

Janderup: Det lille firma RF Snedker og Tømrer ApS med adresse ved Janderup er under konkursbehandling i Skifteretten i Esbjerg. Firmaet har ifølge regnskabsoplysningerne blot én ansat.

Det er Gældsstyrelsen, der har erklæret firmaet konkurs. Kurator er advokat Michael E. Hansen i Kolding.

Michael E. Hansen oplyser, at det er gæld til skattevæsenet, der indebærer, at firmaet er kommet i den nuværende situation.

Der er en gæld til det offentlige på mere end 200.000 kroner, som altså har fået Gældsstyrelsen til at tage skridtet mod RF Snedker og Tømrer og få det erklæret konkurs.

Der har da også været en anstrengt økonomi længe. I de seneste fem år har selskabet haft negativ egenkapital.

- Det kan lade sig gøre at fortsætte trods negativ egenkapital, men det kræver, at ledelsen snarest fremkommer med tiltag til retablering af egenkapitalen, siger advokat Michael E. Hansen, altså at den rettes op.

Annonce

Underskud i flere år

På det seneste regnskab for 2018 gav firmaet et underskud på 191.000 kroner. Ved udgangen af 2018 var der en negativ egenkapital på 230.000 kroner. Den var året før noget mindre - i 2017 var den negative egenkapital på 39.000 kroner.

Firmaets første regnskab er fra årene 2011 og 2012.

JydskeVestkysten har været i kontakt med indehaver Reidar Fabricius, som ikke ønsker at kommentere konkursen.

Mener du at have penge til gode i firmaet, skal disse krav være tilsendt kurator Michael E. Hansen inden for fire uger fra den 18. september. Det er til og med tirsdag den 15. oktober.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce