Annonce
Tønder

Lille købmand får sur smiley og bøde - igen

Butiksejer i Tønders Vestergade, Ednan Dorsen Hussain , har igen fået en bøde. Denne gang for ikke at have dansk varemærkning på produkterne på hylderne - og for manglende mærkning om allergener. Arkivfoto: Martin Franciere
Den lille orientalske købmand i Tønders Vestergade har igen fået en sur smiley. Denne gang følges smileyen af en bøde på 7500 kroner for ikke at have mærket varer på dansk og oplyst om allergener.
Annonce

TØNDER: Den lille købmand i Tønders Vestergade, Arin v/Ednan, har fået en sur smiley efter Fødevarestyrelsens seneste besøg, der fandt sted i midten af oktober.

I den rapport, der er udarbejdet efter besøget, skriver Fødevarestyrelsens medarbejder, at butikken er blevet tildelt en bøde på 7500 kroner for i alt to brud på reglerne. Dels for ikke at mærke varer på dansk, og dels for at markedsføre en række produkter, hvorpå der ikke var oplyst om risikoen for allergener.

Af rapporten fremgår det: - Der er fundet i alt 10 produkter, som er færdigpakkede, mærket på dansk, men hvor der ikke er fremhævet allergener.

Det er ikke første gang, at købmanden har fået en sur smiley fulgt af en bøde. Sidst det skete var i januar i år. I mellemtiden var der endnu et besøg den 1. februar i år, og her resulterede det i en meget glad smiley.

Jeg har en lille butik - det er mange penge.

Ednan Dorsen Hussain, butiksejer, Arin v/Ednan

Annonce

Unfair behandling

Ejeren af butikken, Ednan Dorsen Hussain, taler og forstår knapt nok dansk.

- Jeg har en lille butik - det er mange penge, siger han og tilkalder straks en medarbejder, der kan assistere ham.

Gennem medarbejderen, Maria Hald, lader Ednan Dorsen Hussain vide, at de mange sure smileyer koster ham mange penge. Så mange penge, at han nu har lavet en afdragsordning med Fødevarestyrelsen, så bøderne kan blive betalt.

Maria Hald fortæller, at siden hun begyndte at arbejde i forretningen, har hun sørget for at lave etiketter med allergener. Etiketterne er klistret på de enkelte varer. Desuden, mener hun, er det omsonst, at Fødevarestyrelsen på dansk forsøger at oplyse en butiksindehaver, der ikke kan meget dansk, om de danske regler.

- Det er lidt unfair at forklare reglerne over for en mand, der ikke forstår dansk, siger hun.

Annonce

22.500 kroner i bøder

De to butiksfolk fortæller, at de varer, der sælges i den orientalske købmandsforretning, er købt hos danske leverandører. Derfor forventer de også, at varerne er godkendt og mærket til brug i Danmark.

- Man må gå ud fra, at tingene er i orden, når varerne er solgt til os af en dansk grossist. Vi henter dem i Vejle og Aarhus, lyder det fra Maria Hald.

Siden den 5. december sidste år, hvor der blev givet en sur smiley, har Ednan Dorsen Hussains butik haft besøg af Fødevarestyrelsen tre gange. Den 31. januar var smileyen sur, den 1. februar var den glad og nu igen den 15. oktober er smileyen sur.

De fire kontrolbesøg har resulteret i bøder for samlet 22.500 kroner til Ednan Dorsen Hussain.

Men nu skulle det også være sidste gang.

- Det håber jeg, lyder det fra butiksejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce