Annonce
Tønder

Lille million investeres: Fritidscenter får kæmpe udesauna

Man er så småt begyndt at gøre klar til etableringen af den store udesauna. Foto: Skærbækcentret
Skærbækcentret er så småt begyndt at gøre klar til etableringen af en stor såkaldt udesauna, hvor kvinder og mænd sammen kan gå i sauna sammen.

Skærbæk: Folk med hang til solid varme får næste år et ekstra tilbud i Skærbæk.

Skærbækcentret er således i gang med at forberede etableringen er af en kæmpe udesauna, hvor der bliver plads til hele 51 personer af gangen. Saunabygningen placeres på svømmehallens sydside.

- Det er lige før, at enhver svømmehal med respekt for sig selv i dag skal have sådan en udendørs sauna. Det der udeliv, det er blevet rigtig moderne i Danmark også, forklarer centerchef ved Skærbækcentret, Søren Hansen.

Tanken er, at den nye sauna blandt andet skal benyttes til saunagus - byggeprojektet koster omkring 900.000 kroner.

- Pengene har vi fundet dels af egne midler fra vores støtteforening, så er der Skærbæk Svømmeklub, der er med i det, og så har vi fået lidt tilskud fra forskellige fonde, fortæller Søren Hansen.

Centerchefen ser blandt andre svømmeklubben, andre lokale foreninger og aktive ældre få glæde at den store sauna.

- Det er til vores lokale brugere, og så selvfølgelig vil turisterne på længere sigt også få glæde af den. Vi har jo mange sommerhusgæster fra Rømø, som bruger svømmehallen, siger han.

Annonce

Det er lige før, at enhver svømmehal med respekt for sig selv i dag skal have sådan en udendørs sauna.

Søren Hansen, centerchef

Første byggemøde

Man er så småt begyndt at gøre klar til byggeriet på ydersiden af svømmehallen. Selve byggeriet begynder dog ikke endnu - blandt andet fordi byggetilladelsen ikke er i hus.

Onsdag blev første byggemøde holdt med håndværkerne.

- Der blev alle deltaljer snakket igennem, og så skal vi så lige have styr på den byggetilladelse, fortæller Søren Hansen, der tilføjer, at man har været i kontakt med teknik- og miljø.

Med etableringen af en stor udesauna vil mænd og kvinder kunne gå i sauna sammen ved svømmehallen.

- Det her er en fælles-sauna. Vi har ingen indendørs fælles-sauna, fortæller Søren Hansen, der regner med, at den nye sauna kan tages i brug i midten af februar næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce